Laatste nieuws:
Bib Essen viert jeugdboekenmaand in maart!

Bib Essen viert jeugdboekenmaand in maart!

In maart viert de Essense bibliotheek de jeugdboekenmaand. De aftrap is op 6 maart met een feestnamiddag rond ‘sport en spel’. De hele maand kan je sporten en spelen in de bib. De Essense lagere scholen genieten van de feestmaand met een voorstelling van Coach Boekie en met het BIBSTER-spel.

Van 1 tot 31 maart viert de bibliotheek de jeugdboekenmaand. Dit is een initiatief van Iedereen Leest, ondersteund door Vlaanderen. Al meer dan 50 jaar geven de bibliotheken extra aandacht aan jonge lezers, tussen 3 en 15 jaar. Ze willen vooral tonen hoe leuk lezen, voorlezen en kijken kan zijn. Dit jaar staat de jeugdboekenmaand in teken van sport en spel.

Bib Essen viert jeugdboekenmaand in maart!2
Coach Boekie
Feestnamiddag op 6 maart

“We trappen de jeugdboekenmaand af met een feest. De parking van de bib wordt autovrij om ruimte te creëren voor sport en spel. Alle kinderen en jongeren zijn welkom tussen 13 en 16 uur om kennis te maken met heel wat sporten zoals basketbal, dans en badminton. We dagen hen uit om Olympisch kampioen te worden!” vertelt schepen van cultuur Helmut Jaspers. De feestnamiddag is gratis en inschrijven is niet nodig.

Bib Essen viert jeugdboekenmaand in maart!3

Sport en spel voor lagere scholen

De Essense lagere scholen krijgen extra leuke activiteiten voorgeschoteld tijdens de jeugdboekenmaand. De eerste en tweede graden kunnen genieten van een leuke voorstelling in zaal Rex. Coach Boekie zorgt ervoor dat alle leerlingen in topvorm zijn na een portie boekstretchen, boekheffen, kaftcardio en letterfitness. Voor de derde graad voorziet de bib een tof spel, BIBSTER, op tablets. De leerlingen komen naar de bib en gaat hier supersportief samenwerken om de vragen op te lossen.

Bron en beeldmateriaal: gemeente Essen

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet