Laatste nieuws:
Fietsbieb Essen biedt opleidingskansen aan jongeren van Buitengewoon Onderwijs

Fietsbieb Essen biedt opleidingskansen aan jongeren van Buitengewoon Onderwijs

Een leerling van Berkenbeek helpt om de twee weken mee bij de Fietsbieb in Essen. Hij wordt begeleid door zijn leerkracht en samen worden ze ondersteund door de vrijwilligers van de Fietsbieb.

Win/win/win situatie

Het is een echte win/win/win situatie, voor de Fietsbieb, de leerling en de school Berkenbeek (Buitengewoon Onderwijs). Alles begon met een simpele vraag: kan een leerling van Berkenbeek komen helpen bij de Fietsbieb? Zeker en vast, alle vrijwilligers waren direct enthousiast.

Fietsbieb Essen biedt opleidingskansen aan jongeren van Buitengewoon Onderwijs2

Extra helpende handen

De begeleider en leerling zijn eerst een paar keer komen testen. Het was al snel duidelijk dat de leerling het héél interessant vond en meer wilde leren over fietsen herstellen. Dankzij deze samenwerking heeft de Fietbieb Essen er extra helpende handen bij om alle tweedehands kinderfietsen te demonteren, herstellen en een tweede leven te geven. Deze kinderfietsen kunnen ontleend worden door ouders, grootouders, scholen, verenigingen, kortom door iedereen.

Praktisch

De Fietsbieb is elke eerste zaterdag van de maand open van 09:30 tot 11:30
Adres: Nieuwstraat 27, Essen
Kinderfietsen die niet meer gebruikt worden, mogen altijd binnengebracht worden, als bedanking krijg je een jaar lidmaatschap gratis.

De Fietsbieb vrijwilligers zijn héél blij dat ze een leerstage kunnen aanbieden aan deze bijzondere leerlingen en zijn dankbaar voor de extra helpende handen.

BVA

Facebook52
Twitter
Follow Me
Tweet