Vernieuwd Hagelkruis feestelijk ingehuldigd door leerlingen GLS De Wissel

Vernieuwd Hagelkruis feestelijk ingehuldigd door leerlingen GLS De Wissel

De leerlingen van de gemeentelijke lagere school De Wissel en buurtbewoners verzamelden maandagmiddag voor het schoolgebouw, om de vernieuwde straat Hagelkruis feestelijk te heropenen. De kinderen van de leerlingenraad hadden zelf het inhuldiging uitgewerkt en maakten het officieel door het lintje voor de schoolpoort door te knippen in aanwezigheid van burgemeester Dieter Wouters (CD&V) en schepen van openbare werken Kris Van Looveren (CD&V).

Fietszone

De voorbije maanden is er hard gewerkt aan de straat. Er werd o.a. een gescheiden riolering gelegd en de schoolomgeving werd vernieuwd en veiliger gemaakt. Hagelkruis is nu een fietszone (en voor en na school ook nog steeds een schoolstraat). Voor de school werd het voetpad verbreed en kwamen er scheidingshekken en een oversteekplaats. Hagelkruis is nu mooi ingericht, veiliger gemaakt en is er meer groen, bomen en plantvakken. We danken de buurtbewoners voor hun geduld en begrip.

Wat is een fietszone?

In tegenstelling tot een schoolstraat, waarbij tijdelijk geen gemotoriseerd verkeer wordt toegelaten in een afgebakende zone aan een school, is een fietszone (of fietsstraat) een permanente maatregel. In een fietszone mogen fietsers volgens de wegcode de hele breedte van de rijbaan gebruiken als het een éénrichtingsstraat is of de rechterhelft van de straat als deze is opengesteld in beide rijrichtingen. Auto’s, motors en vrachtwagens kunnen de fietszone gebruiken, maar zij mogen de fietsers niet inhalen en niet sneller rijden dan 30 km per uur.

Bron en foto: Lokaal bestuur Wuustwezel

Facebook30
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!