Laatste nieuws:
De Zomer van Wuustwezel elke drie dagen een evenement

De Zomer van Wuustwezel: elke drie dagen een evenement

Je hoeft in de zomermaanden niet ver te gaan om boeiende activiteiten te beleven. De Zomer van Wuustwezel zit traditioneel boordevol evenementen voor jong en oud, voor vriendengroepen en families of om rustig op jezelf te bezoeken. Neem een kijkje op de digitale evenementenkalender uitinwuustwezel.be en ontdek het grote aanbod aan activiteiten van verschillende organisatoren. “Met elke drie dagen minstens één evenement zijn we dé evenementengemeente van de regio”, aldus burgemeester Dieter Wouters (CD&V).

Meer dan veertig evenementen

Meer dan veertig evenementen kan je de komende vier maanden bijwonen, plus nog heel wat kleinere activiteiten. De Zomer van Wuustwezel wordt op vrijdag 7 juni feestelijk ingezet met het openingsweekend van Bar Woest. Het is intussen voor het vierde jaar op rij dat deze gezellige zomerbar zijn intrek neemt op de evenementenweide aan de Korte Gasthuisdreef. Bar Woest is elke zomer een echte hotspot voor wandelaars en fietsers uit de ruime omgeving, met zijn typische zomerbarsfeer, livemuziek en diverse activiteiten voor alle leeftijden.

De Zomer van Wuustwezel elke drie dagen een evenement 2

“Wij vinden dit normaal, maar dat is het niet”

Verder in juni vinden we een uiteenlopend aanbod aan sportieve, culturele en muzikale evenementen, met als afsluiter van de eerste zomermaand het Gooreinds Tuinfeest op zondag 30 juni. Een gratis, gezellig samenzijn met livemuziek in de pastorietuin.

Bijzonder

“Veertig grote en middelgrote evenementen op 120 zomerdagen. Elke drie dagen een evenement in Wuustwezel. We mikken daarbij weer op zo’n 80.000 bezoekers. Plus doorlopende evenementen zoals Bar Woest. Dat vinden wij normaal, maar dat is het niet. Integendeel, het is best bijzonder”, meent burgemeester Dieter Wouters (CD&V). “Dat legt ook best wat druk op onze uitleendienst en technische diensten. Een pluim voor hun werk.”

Dé evenementengemeente

“We hebben geen grote winkelstraat of massafestival zoals Werchter. Maar het veelvoud aan evenementen met aan de basis onze verenigingen, handelaars en organisatoren maakt ons speciaal en typeert onze gemeente. Wuustwezel is dé evenementengemeente van de ruime regio. Daar mogen we trots op zijn.”

Tip voor organisatoren

Wie een evenement organiseert kan dat extra in de kijker zetten door het in te voeren in de UiT-databank. Zo verschijnt de activiteit niet alleen in de agenda van uitinvlaanderen.be, maar ook in uitinwuustwezel.be als ‘Wuustwezel’ wordt aangevinkt als locatie. Een overzicht van alle events in Wuustwezel vind je ook terug op de homepagina van www.wuustwezel.be, onder ‘activiteiten’. Klik op ‘meer activiteiten’ om alle aankomende, geregistreerde evenementen te ontdekken. Je kan er je zoekactie verder verfijnen met een aantal filters.

Bron en afbeelding: Lokaal bestuur Wuustwezel

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet