Laatste nieuws:
Bedeling mondmaskers in week van 25 mei

Wuustwezel bestelt mondmaskers voor alle inwoners

Na anderhalve maand van coronamaatregelen, hopen we allemaal dat binnenkort we ons normale leven stilaan weer kunnen hervatten. Maar als de regels straks versoepeld worden, is het gevaar van het virus nog niet voorbij. De deskundigen laten er geen twijfel over bestaan: als we een nieuwe piek van besmettingen willen voorkomen, moeten we ons op een andere manier gaan gedragen.

22 000 herbruikbare maskers

“Het lokaal bestuur van Wuustwezel kijkt alvast vooruit”, zegt burgemeester Dieter Wouters. “Daarom bestellen we 22.000 mondmaskers. De komende weken zullen we ervoor zorgen dat alle inwoners een herbuikbaar mondmasker ontvangen.”

“Wanneer we straks weer vaker buiten komen, zal het in sommige omstandigheden niet mogelijk zijn om voldoende afstand te houden van andere mensen”, legt de burgemeester uit. “Als we bijvoorbeeld de bus of de trein nemen, zullen mondmaskers een belangrijke rol spelen om onszelf en anderen te beschermen. De maskers zorgen ervoor dat het virus zich niet kan verspreiden als je moet hoesten of niezen.”

“We verwachten dat de mondmaskers over ongeveer 2 weken worden geleverd. Door iedereen een mondmasker te bezorgen, geven we het signaal dat we samen door deze crisis kunnen komen.” aldus de burgemeester.

Samenwerking met Think Pink

Wuustwezel bestelt de mondmaskers bij de borstkankerorganisatie Think Pink. De maskers zijn gemaakt volgens de normen opgesteld door specialisten. De katoenen maskers en bestaan uit drie lagen en kan je tot 50 keer wassen op 60 graden. Op deze manier bieden we niet alleen extra bescherming aan onze burgers maar beperken we ook de afvalberg en steunen we tegelijk de werking van Think Pink. 80 procent van de opbrengst gaat naar concrete projecten voor patiënten en lokale ziekenhuizen.

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Pixabay

Facebook475
Twitter
Follow Me
Tweet