Laatste nieuws:
Waar zijn mondmaskers verplicht vanaf zaterdag 25 juli

Waar zijn mondmaskers verplicht vanaf zaterdag 25 juli?

Het dragen van een mondmasker was eerder al verplicht op o.a. het openbaar vervoer, bij contactberoepen, in winkels, bioscopen, gebedshuizen, musea en bibliotheken. Vanaf zaterdag 25 juli wordt deze verplichting nog verder uitgebreid, ook specifiek in Essen.

Verplicht op alle drukke plaatsen

Mondmaskers zijn voortaan ook op volgende plaatsen verplicht:
-Op markten (vanaf 1 kraam).
-In overheidsgebouwen, zoals het gemeentehuis, het OCMW, de bib, serviceflats, lokaal dienstencentrum en alle gemeenschapscentra.
-In winkelstraten op drukke plaatsen. In winkels was het dragen van een mondmasker al verplicht.
-In private sfeer, waar veel mensen aanwezig zijn en de afstand niet bewaard kan worden.
-In de horeca overal (inkom, toiletten …), enkel aan tafel niet.
-Het dragen van een mondmasker blijft altijd sterk aanbevolen in andere situaties. Voor kinderen onder de 12 jaar is het niet verplicht een mondmasker te dragen.

Kernwinkelgebied Essen

Als gevolg van de nieuwe maatregelen, verplicht het bestuur het dragen van een mondmasker bij grote drukte in het kernwinkelgebied in het centrum van Essen. Het gaat dan meer bepaald om de winkelzone Nieuwstraat – Stationsstraat en de directe stationsomgeving rond Handelsstraat – Spoorwegstraat.

In delen van de winkelkern geldt eenrichtingsverkeer op de voetpaden. Volg altijd de looplijnen. Pijlen op de stoep wijzen de juiste richting aan. Uiterst rechts houden is de boodschap.

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook121
Twitter
Follow Me
Tweet