Laatste nieuws:
Mondmaskers worden verdeeld

Mondmaskers worden verdeeld

De mondmaskers zijn donderdagmiddag 28 mei geleverd. Medewerkers van het lokaal bestuur zijn onmiddellijk aan de slag gegaan om deze per adres te sorteren. Vervolgens worden ze door maar liefst 150 vrijwilligers huis-aan-huis verdeeld.

Eind april bestelde het lokaal bestuur een herbruikbaar mondmasker voor alle inwoners. Door de grote vraag naar mondmaskers, zijn de 22.000 exemplaren die wij bestelden met enige vertraging geleverd.

Zodra deze zijn toegekomen, gingen medewerkers van het lokaal bestuur aan de slag om deze per adres te sorteren. Er zijn namelijk drie maten: large voor heren, medium voor dames en small voor kinderen. Zo worden er voor de meer dan 9.000 adressen in onze gemeente individuele pakketjes samengesteld. Hiervoor is donderdag tot in de late uurtjes doorgewerkt en vrijdag voor dag en dauw gestart.

Vervolgens worden er pakketjes verdeeld over meer dan 150 vrijwilligers, die de enveloppen huis-aan-huis verdelen in hun wijk. Op die manier proberen we iedereen in de loop van het pinksterweekend te voorzien van de langverwachte mondmaskers. In elke envelop zit een blad met instructies voor het gebruik en onderhoud van de maskers. Deze kan je hier nalezen.

Wuustwezel bestelde de mondmaskers bij de borstkankerorganisatie Think Pink. De maskers zijn gemaakt volgens de normen, die zijn opgesteld door specialisten. De katoenen maskers bestaan uit drie lagen en kan je tot 50 keer wassen op 60 graden. Op deze manier bieden we niet alleen extra bescherming aan onze burgers maar beperken we ook de afvalberg en steunen we tegelijk de werking van Think Pink. 80 procent van de opbrengst gaat naar concrete projecten voor patiënten en lokale ziekenhuizen.

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Pixabay

Facebook63
Twitter
Follow Me
Tweet