Laatste nieuws:
Mondmaskers dit weekend in jouw brievenbus

Mondmaskers dit weekend in jouw brievenbus

De 20.000 mondmaskers die de gemeente enkele weken terug bestelde, zijn vandaag aangekomen. We moesten er even op wachten, maar nu zijn ze eindelijk hier.

Gemeentepersoneel en vrijwilligers hebben de afgelopen weken niet stilgezeten. We deelden de kieswijken van Essen op in verdeelroutes, zodat we de bedeling zo snel mogelijk kunnen laten verlopen. De adresetiketten plakken al enige tijd op de omslagen.

In lokaal dienstencentrum ‘t Gasthuis worden de mondmaskers op dit moment in de enveloppen gestoken. Dit weekend mag je ze zeker in je brievenbus verwachten.

Mondmasker voor iedereen

Elk adres in Essen krijgt een omslag met een herbruikbaar mondmasker voor elk lid van het gezin. Het gaat om 100 procent wasbare, katoenen mondmaskers. De maskers bestaan uit twee lagen, waarvan de buitenste laag bedrukt is met het logo van de gemeente. In de enveloppe zit ook een filter die je kan gebruiken in je mondmasker.

Voor iedereen voorzien we een aangepaste maskermaat: mannen (L), vrouwen (M) en kinderen (S). De aangeboden maskers kan je tot vijftig keer hergebruiken door ze te wassen op 60°, al dan niet samen met de bijhorende filter. Een flyer legt het correct gebruik van het mondmasker uit.

Met dank aan alle vrijwilligers om ze in dit warme weer huis-aan-huis te bedelen!

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook76
Twitter
Follow Me
Tweet