Laatste nieuws:
Nieuw oproepsysteem Ambulancedienst 112 Essen - (c) Noordernieuws.be - HDB_1228

Nieuw oproepsysteem voor Ambulancedienst 112 Essen

Sinds februari heeft de gemeentelijke ambulancedienst 112 een nieuw oproepsysteem, genaamd FirePlug. Een oproepsysteem dat volledig in de cloud is. Dat wil zeggen dat het systeem niet meer draait op een pc of met een zender, maar volledig online werkt.

Optimale dienstverlening gegarandeerd

“Vanwege ons zeer verouderde oproepsysteem zocht ik een nieuw systeem met gegarandeerde werking en 100% in de cloud, zonder hardware”, legt Koen Buyens, hoofd Ambulancedienst 112 Essen uit. “De firma JdSoft uit Brecht maakte reeds informatieschermen en back-upsystemen voor brandweerzones en Seveso-bedrijven. Samen met dit bedrijf hebben we de vereisten uitgewerkt, met dit prachtige, zeer betrouwbare oproepsysteem als resultaat. We werken er sinds februari mee en het voldoet aan alle verwachtingen en eisen om een optimale dienstverlening te garanderen.”

Constante werking

“De servers van het FirePlug oproepsysteem staan in België, Finland en Duitsland. Zou er een storing bij de server in België zijn, dan nemen de andere servers het over. Zo is er een constante werking die voor 99,99% gegarandeerd is. In dit systeem wordt de wachtdienstplanning ingegeven en deze kan overal waar er internet is, ingezien en gewijzigd worden door de daarvoor gemachtigden. Ook bij een oproep komt alle informatie op informatieschermen en op tablets in de ambulance.”

Primeur voor Ambulancedienst 112 Essen

“De ambulanciers met wachtdienst worden ook met dit nieuwe systeem opgeroepen per Astrid-pieper en eveneens doorgeschakeld met de Noodcentrale 112 in Antwerpen. Met dit systeem worden ook daar storingen uitgesloten. Het kan eveneens bij rampensituaties boodschappen en oproepen uitsturen naar alle ambulanciers, ook die geen wachtdienst hebben en/of andere veiligheidspersonen. Dit is een uniek systeem en Ambulancedienst 112 Essen is de eerste dienst in België, die het volledige oproepsysteem in gebruik neemt!”

“Diverse andere ambulancediensten en ziekenhuizen zijn ondertussen ook geïnteresseerd na onze bevindingen. Terecht, want het is een betrouwbaar systeem, volledig online en in de cloud. Wij zijn er zeer tevreden mee!”

NN

Facebook217
Twitter
Follow Me
Tweet