Laatste nieuws:
Ambulancedienst in corona-tijden - Koen Buyens vertelt - (c) Noordernieuws.be - HDB_1234

De ambulancedienst in Coronatijd. Koen Buyens vertelt!

Ondanks deze zware tijd met veel overlijdens en opnames, heeft het virus hier in Essen (nog) niet voor een grote piek gezorgd in het vervoer per ambulance naar de ziekenhuizen.

Reguliere interventies gedaald

“Wat heel opvallend was in de afgelopen periode, is dat de reguliere (DGH) interventies sterk gedaald waren. Niet alleen hier in Essen, maar overal”, zegt Koen Buyens, hoofd Ambulancedienst 112 Essen. “Heel opmerkelijk en eigenlijk niet te verklaren. Mensen hadden misschien schrik om naar het ziekenhuis te gaan, in verband met besmetting??”

De ambulancedienst in Coronatijd. Koen Buyens vertelt!

Dagelijks lopen we risico

“Vanaf een bepaald moment kregen we richtlijnen van FOD Volksgezondheid, dat we bepaalde procedures dienen te volgen, in verband met persoonlijke bescherming. O.a bij elke interventie werken met chirurgische mondmaskers en bij een infectieus beeld of mogelijke coronapatiënt, extra beschermingskledij. Heel die crisissituatie zorgt toch voor een extra stressfactor binnen onze dienst en voor al onze ambulanciers. Na elke verdachte interventie moet de ambulance ontsmet worden, wat best veel werk is en veel tijd in beslag neemt. We moeten hier niet hypocriet over doen maar door ons werk lopen we toch elke dag wel risico.”

De ambulancedienst in Coronatijd. Koen Buyens vertelt!2

Respect voor alle zorgverleners!

“Ik wil hierbij mijn ganse team, en ook namens het gemeentebestuur, bedanken voor hun extra inzet in deze, toch wel moeilijke crisisperiode. Ik ben mij er heel erg van bewust, dat heel deze situatie een enorme impact heeft op alle ambulanciers, verpleging, politie, brandweer en verzorgend personeel in het landschap.”

“Respect en waardering voor alle collega-zorgverleners!”

“Blijf gezond en wel!”

NN

Facebook320
Twitter
Follow Me
Tweet
Zoetwater en zoutwater Aquaria - Brouwers Roosendaal