Laatste nieuws:
Marie-Rose Eijckholt uit Essen doneert 33cm haar aan Think Pink - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3584 - 1 2x 660 logo q85

Marie-Rose doneert haar haar aan Think Pink

De kappers zijn in totaal een behoorlijke tijd gesloten geweest. In die tijd groeide het haar van Marie-Rose Eijckholt zo lang, dat ze besloot het aan Think Pink te doneren.

Marie-Rose Eijckholt uit Essen doneert 33cm haar aan Think Pink - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3567

Think Pink

Net voor de eerste lockdown vorig jaar was ze nog naar de kapper geweest, de laatste keer in een heel lange tijd. “Ik ga niet zo vaak en toen de kappers sloten kon het niet,” vertelt Marie-Rose. “Mijn haar groeit nogal snel en toen alles weer geopend werd in maart, heb ik een afspraak gemaakt voor een knipbeurt bij Kapsalon Risbourg Carine. Maar dat ging niet door, omdat de kappers wederom moesten sluiten. Ik had daarvoor al besloten om mijn haar te doneren aan ‘Think Pink’.”

Marie-Rose Eijckholt uit Essen doneert 33cm haar aan Think Pink - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3578

Minder donaties

“De minimale lengte hiervoor was 25 centimeter”, legt Carine Risbourg uit. “Maar dat hebben ze veranderd naar 30 centimeter en dat is voor veel mensen toch echt wel te lang. Met als gevolg dat er veel minder donaties zijn. Het gedoneerde haar wordt verwerkt tot pruiken voor vrouwen met borstkanker die een pruik niet kunnen betalen. De benodigde 30 centimeter wordt gerekend vanaf het punt van afknippen, maar langer mag natuurlijk altijd. Het verschil tussen een synthetische pruik en eentje van echt haar is best wel goed te zien, vandaar dat donaties heel belangrijk zijn. Haar van minimaal 30 centimeter, wordt door mij gratis op één lengte afgeknipt.”

Marie-Rose Eijckholt uit Essen doneert 33cm haar aan Think Pink - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3579

Misschien laat ik het weer zo lang groeien om te doneren

“Mijn haar was ondertussen al 33 centimeter”, zegt Marie-Rose. “Wat dat betreft ben ik opgelucht dat het er af is, want ik had er echt last van, maar ik ben heel erg blij dat ik iemand ermee kan helpen! Misschien dat ik het weer zo lang laat groeien. Dan kan ik met kapsels experimenteren, om het daarna weer te doneren.”

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook222
Twitter
Follow Me
Tweet