Help jij mee

Gemeente bestelt mondmasker voor elke Essenaar

Als straks de coronaregels versoepeld worden, betekent dit niet het einde van de crisis. Experten zijn duidelijk: we gaan onze manier van leven moeten aanpassen, willen we een sterke volgende golf vermijden. Essen bereidt zich hierop voor en bestelt alvast 20.000 mondmaskers, een voor elke inwoner.

20.000 mondmaskers

Burgemeester Gaston Van Tichelt: “Wanneer we terug meer uit ons kot komen en het sociale leven stap per stap herneemt, zal het zeker in de aanvangsperiode in sommige situaties niet altijd mogelijk zijn om de social distance optimaal op te volgen. Bijvoorbeeld wanneer we het openbaar vervoer nemen of wanneer we met meerdere mensen samen zijn. Op dat moment zullen mondmaskers een belangrijke rol spelen. Deze maskers zorgen er namelijk voor dat partikels zich niet kunnen verspreiden als je bijvoorbeeld moet hoesten of niezen. Wij rekenen erop de bestelling, goed voor 20.000 mondmaskers, binnen een 15-tal dagen te mogen ontvangen.”

Door elke burger een mondmasker te geven, wil het bestuur alvast het signaal blijven geven dat we alleen samen door deze crisis komen. ”Ik ben ervan overtuigd dat vele Essenaren dit zullen appreciëren en dat het ertoe zal bijdragen nieuwe stappen te kunnen zetten, met respect voor elkaar en de regels.”

In samenwerking met Think Pink

Essen werkt voor de bestelling samen met Think Pink. De borstkankerorganisatie start de opmaak van maskers op vanuit haar optiek om de kwetsbare kankerpatiënten te helpen.
“De maskers van Think Pink zijn 100 procent wasbare, katoenen mondmaskers in drie lagen, gemaakt volgens de normen opgesteld door specialisten. Deze aangeboden maskers kan je tot 50 keer hergebruiken door ze te wassen op 60 graden. Door voor deze maskers te kiezen, bieden we niet alleen extra bescherming aan onze burgers, maar steunen we ook hun concrete projecten naar patiënten en lokale ziekenhuizen toe. 80 procent van de opbrengst gaat hiernaar toe.”

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook406
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!