Laatste nieuws:
leerlingen-instituut-heilig-hart-steunen-think-pink

Leerlingen Instituut Heilig Hart steunen Think Pink

Voor het Instituut Heilig Hart was het gisteren een roze maandag. Leerlingen kwamen zoveel mogelijk in het roze haar school, er werden roze suikerspinnen verkocht en je kon roze Think Pink lintjes kopen.

“Het idee is ontstaan, nadat er diverse confrontaties met borstkanker waren geweest,” vertelt mevrouw Dubois, lerares godsdienstonderwijs, “we wilden daarom bewustwording creëren en sensibiliseren. We hebben ons toen ingeschreven bij de organisatie Think Pink, die zich richt op borstkanker.”
Er werd een oproep gedaan onder de leerlingen om hun haar te laten knippen. “Als je twintig centimeter of meer haar wilde afstaan, kon je dat laten knippen door twee kapsters, Linda Smouts en Kaat Schrauwen, die hier belangeloos aan meewerken. Dat haar wordt opgestuurd naar Think Pink om er pruiken van te laten maken. Toen ik de klassen langsging waren er negen leerlingen bereid zich te laten kortwieken. Ondertussen hebben we al 36 staarten en ik verwacht er nog een behoorlijk aantal!”
Begin van de middag werd er ook een kubb toernooi gehouden, dat werd georganiseerd door mevrouw Van den Bergh. De ploegen bestonden uit zes leerlingen, die allemaal 50 cent betaalden. Dat is dus drie euro per ploeg en dat hele bedrag gaat ook naar Think Pink.
Aan het eind van de middag zong de hele school, 330 leerlingen, het lied La Vie en Rose. Dit lied werd ingestudeerd met de hulp van de Franse leraressen Van Malderen, Suykerbuyk, Elst en Van de Meire. Ook mevrouw Naulaerts en mevrouw Krekels leverden hun onmisbare steun aan dit grote project.

Het is duidelijk dat de leerlingen van Instituut Heilig Hart enthousiast en gemotiveerd waren en graag op de foto gingen!

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook102
Twitter
Follow Me
Tweet