Laatste nieuws:
Grote rioleringwerken op komst in Wuustwezel

Grote rioleringwerken op komst in Wuustwezel

De komende jaren staan er heel wat rioleringsprojecten op stapel in de Wuustwezelse straten. Daarvoor heeft burgemeester Dieter Wouters vandaag een overeenkomst getekend met Aquafin en Hidrorio.

Startschot

“Met deze engagementverklaring geven we het startschot om riolering aan te leggen in de woonzone met bosrijk karakter rond de Morellaan”, vertelt schepen openbare werken Kris Van Looveren (cd&v) trots. Het gaat daarbij om maar liefst 14 straten: de Azaleadreef, Bleekvenweg, Duinenstraat, Egeldreef, Hertendreef, Heuveldreef, Lijsterdreef, Morellaan, Parkietdreef, Populierendreef, Rozendreef, Vijverdreef, Winkelhaakdreef en Witgoorsebaan. Volgens de schepen zorgen deze werken ervoor dat het afvalwater van 460 inwoners wordt afgevoerd. “Het regenwater blijft ter plaatse, om op eigen terrein te infiltreren. Na de aanleg van de riolering worden al die straten ook heraangelegd.”

Rioleringsgraad opkrikken

“Ondertussen is er ook een rioleringsproject opgestart voor de Kruisstraat en het laatste stuk van Noordheuvel”, weet Van Looveren. “Hier komt gescheiden riolering voor 56 inwoners. Daarnaast is er een subsidiedossier ingediend voor de Bareelstraat, Dorensweg en Molenakkerstraat. Hier gaat het om een gescheiden riolering voor 192 inwoners. Verder gaat het project rond de Baan, Kruisweg en Molenstraat ook gestaag vooruit. De startdatum voor de werken kennen we nog niet, maar we weten wel dat hier afvalwater van 350 inwoners wordt opgevangen.”

Zeer lange doorlooptijd

“Spijtig genoeg is de doorlooptijd van begin tot uitvoering nog altijd zeer lang”, aldus de schepen. “De Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) legt heel wat regels en voorschriften op. Daardoor duurt het gemiddeld 7 jaar voor een project is afgewerkt. Volgend jaar gaan er in de Schaapsdijk werken van start voor de aanleg van een gescheiden riolering. Daardoor stoppen weer 207 huishoudens met het lozen in de gracht. En momenteel zijn we al aan het werk in het Hagelkruis, bij gemeenteschool de Wissel. We zijn dus op heel wat vlakken tegelijk in de weer om de rioleringsgraad in onze gemeente op te krikken. De huidige rioleringsgraad is ongeveer 75%. Als alle werken zijn uitgevoerd, komen we uit op meer dan 80 procent”, zo besluit de schepen.

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

Facebook118
Twitter
Follow Me
Tweet