2.000 tieners sluiten de zomer in stijl af op de 14e editie van T-DAY
©Fotografils

2.000 tieners sluiten de zomer in stijl af op de 14e editie van T-DAY

Woensdag 30 augustus zakken 2.000 tieners af naar T-DAY, het jaarlijks festival exclusief voor tieners van 11 tot en met 16 jaar. Dit jaar gaat het tienerfestival door in Sportpark Hemelrijk in Essen. Om 10:00 gaan de poorten van T-DAY open, om 17:00 sluiten we alles terug af. T-DAY is een samenwerking tussen de jeugddiensten van Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout en Wuustwezel. Samen vormen deze gemeenten de projectvereniging Jeugdregio NoorderKempen (JoNK). Arno Aerden (Vooruit), Schepen van jeugd in Essen: “Al voor de veertiende keer breien we samen met verschillende gemeenten een eind aan de zomer. Door deze samenwerking krijgen we het klaar om een heel mooi aanbod aan activiteiten te voorzien. De perfecte afsluiter van de zomervakantie voor wel 2.000 tieners.”

2.000 tieners sluiten de zomer in stijl af op de 14e editie van T-DAY2
©Fotografils
Muzikaal entertainment en verschillende activiteiten

Ook dit jaar staan er heel wat artiesten op ons podium én verwelkomen we niet één, maar wel twee headliners: Berre en Pauline! Zij delen het podium met heel wat jong lokaal DJ-talent uit de verschillende gemeenten. Tieners kunnen tijdens T-DAY natuurlijk niet alleen genieten van muzikaal entertainment. Je kan ook deelnemen aan verschillende activiteiten. Ben je graag bezig met sport en heb je altijd al eens iets anders willen proberen? Leef je uit bij het boogschieten, waag je aan capoeira, of probeer eens een skateboard-sessie. Neem je het liever ‘to the next level’ en ga je graag helemaal los? Ga de strijd aan met je vrienden in de Gellyball-arena, volg een dansworkshop, of schrijf je in voor een graffiti-workshop. Doe je liever iets rustigs? Leer handletteren, ontdek onze henna-stand of wandel eens over onze welzijnsmarkt. Hier vind je onder andere JAC, CAW, tzitemzo, Warme William, OverKop, en zoveel meer! Frans Van Looveren (CD&V), Schepen van jeugd in Brecht en voorzitter van JoNK: “Op een evenement als T-DAY, waar we zoveel tieners kunnen samenbrengen, vinden we het belangrijk om ook in te zetten op mentale gezondheid. Dit is voor tieners de ideale kans om op een laagdrempelige manier met al deze organisaties kennis te maken.”

2.000 tieners sluiten de zomer in stijl af op de 14e editie van T-DAY3
©Fotografils
Niemand zegt wat je moet doen

Doe je liever helemaal niets? Niemand zegt op T-DAY wat je moet doen! Je kan dus ook gewoon de hele dag wat rondhangen en genieten van de muziek die zich afspeelt over het domein. En dit is allemaal nog maar het tipje van de sluier. Neem zeker eens een kijkje op www.tday.be, onze facebookpagina of volg tdayfestival op Instagram. Er wordt eten en drinken verkocht op het terrein. Ouders en kleinere broers of zussen zijn niet welkom! Er zijn genoeg animatoren die alles in goede banen leiden. Er worden ook begeleide fiets- en buspools vanuit verschillende gemeenten georganiseerd.

2.000 tieners sluiten de zomer in stijl af op de 14e editie van T-DAY5
©Fotografils
Word medewerker

Ben je ondertussen te oud voor T-DAY, maar wil je het festival toch nog meemaken? Dat kan als medewerker. Je krijgt lekker eten en drinken, veel liefde en het enige echte T-DAY t-shirt. Mail als de bliksem naar medewerkers@tday.be of kijk eens op onze website www.tday.be.

2.000 tieners sluiten de zomer in stijl af op de 14e editie van T-DAY6
©Fotografils

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto’s: ©Fotografils

Facebook30
Twitter
Follow Me
Tweet