Laatste nieuws:
Martine de Weerdt

Vuur met vuur bestrijden

Afgelopen week zaten er drie mannen bij me in de zaak, die de plaats van een vrouw aan het bespreken waren. Twee van de drie vonden de eigenzinnige vrouw maar niets. De derde vond het inspirerend.
De afgelopen twintig jaar is er inderdaad veel veranderd in de rangorde tussen man en vrouw. Meer en meer vrouwen nemen succesvol de leiding in bedrijven, vrachtvervoer en zelfs in de bouwsector. Ik ken een leuke dame die schouwen veegt, een andere straffe madam die containers vervoert, nog eentje die parket legt en meer.
‘Ik zie die nog niet met een zak cement van vijftig kilo sleuren ze, maar ze willen wel evenveel verdienen!’ zegt één van de mannen in de zaak.
Mja… Die zakjes wegen geen vijftig kilo meer. Voor de bouw bestaat er een collectieve overeenkomst die aangeeft dat 25 kg als limietwaarde voor voorverpakte materialen geldt, om lijf en leden van de werknemer te beschermen.

Niet alleen op het werk worden grenzen verlegd.
Toen ik onlangs bij mijn vriendin aankwam voor een ladies night, waren de dames druk in de weer met een kalender. Niet zo maar een kalender, maar eentje met Australische brandweermannen.
Niet alleen Hugh Hefner zijn stoeipoezen staan garant voor een hoge oplage, ook deze vuur oplaaiende mannen scoren wereldwijd hoog met hun foto’s. En dat sommige mannen zich lieten begeleiden door een klein, schattig poesje… dat had niemand aan deze keukentafel gezien.
Toen de ‘brandweer’ man van mijn vriendin vervolgens de keuken binnenwandelde, werd er grappend een vergelijk gemaakt met zijn Australische collega’s. Met andere woorden, bij hem zou het poesje opgevallen zijn. Na een opmerking over zijn bierbuikje, maakte één van mijn vriendinnen een cirkel op een blad papier. Bovenaan tekende ze een mannetje met uitgezakte dikke buik, onderaan en ondersteboven: een wreed gespierd exemplaar.
‘Hier zijn wij en hier onderaan ligt Australië. Dus het is logisch dames, hier zakken de spieren naar de buik en in Australië zakken de spieren naar de torso.’
We gierden het uit.
Iets later kwam de echtgenoot van mijn vriendin de keuken binnen gewandeld. Hij smeet een naaktkalender op de keukentafel waar een stevige rondborstige topless vrouw de maand mei sierde.
‘Het model is een Australische… misschien moeten jullie verhuizen?’
Hij nam daaropvolgend een biertje uit de koelkast en ging lachend terug naar de woonkamer, waarop wij dames in eigen boezem keken en sommigen zelfs de zwaartekracht begonnen te testen door de borsten even te lichten.
Wie laatst lacht…
Die rangorde is nog niet veranderd.

Martine de Weerdt

Columniste Martine de Weerdt is niet alleen bekend van haar humoristische columns, waarin ze met scherpe blik de wereld om ons heen weergeeft. Ook als auteur van erotische thrillers timmert ze goed aan de weg. In haar meeste recente boek ‘Dooddrijvers’ vindt u humor, spanning en erotiek. U kunt ‘Dooddrijvers’ bestellen via martinedeweerdt@hotmail.com €19,95 exclusief verzendkosten.

Facebook165
Twitter
Follow Me
Tweet