Martine de Weerdt columns 2022

Het rollenspel

Voor sommigen is het ‘dat’ van datte, voor sommigen is het niets en nog anderen hebben geen mening. Als jij het ene wil en de andere partij het andere, dan zit je vast. Maar, als je met een partij zonder mening zit, dan kan je iets forceren en samen iets te berde brengen. Onze regering zit vol spelers met een rolletje. Dankzij hun verbeelding en inlevingsvermogen kunnen ze zelfs zonder verpinken van de ene party naar de andere overschakelen. Het geloven in iets, een eerder statement of ideologie kan blijkbaar al eens veranderen. Van links naar rechts is niet alleen een carnavalslied van de Snollebollekes.

Ook maatregelen veranderen wel eens. Eerst moet het zo, dan zo, om er achteraf achter te komen dat het niet nodig was. Zoals onze boeren, die worden verplicht om verschillende zaken aan te passen waardoor het voor hen financieel niet meer haalbaar is. Hierdoor moeten ze hun, of zelfs het levenswerk van hun voorouders onder dwang stopzetten. Dat er hierdoor in andere landen nog grotere varkensboerderijen ontpoppen, lijkt me dan een verleggend probleem. Die zitten op de zelfde wereldbol, of niet? Gaat het zover komen dat wij Belgen geen eigen producten meer verbouwen of kweken? Gaan we elk half jaar meer en meer moeten betalen, omdat er ergens iets fout gaat? Gaan we echt alles uit handen geven? Het doet me denken aan een regering die het lumineus idee had om staatspanden te verkopen om geld in het laatje te krijgen en vervolgens panden aan een belachelijke dure prijs te gaan huren. Zijn we er beter van geworden? Neeje!

Maar wat weet ik nu van politiek?
Van rollenspel in eigen huis heb ik wel een beetje pap gegeten. Het houdt je relatie spannend, boeiend en je hoeft niet vreemd te gaan om te zien of het gras groener is aan de andere kant. Want hier kan je iedereen zijn. Bovendien duwt dit soort van activiteiten het humorlevel in je relatie omhoog.
Gezien het lief me vorige keer dik bij mijn … had met zijn weddenschap (ie vorige columns), heb ik besloten om het rollenspel in te voegen. Ik verraste hem eerder met een leuke act en nu is het zijn beurt. Ik kocht onlangs een spons en ramenwisser en stelde mijn lief voor om ramenwasser te spelen. In mijn mooiste outfit bood ik hem koffie aan, terwijl hij aan de ramen begon. Want het is niet onbelangrijk dat je je volledig in je rol smijt.

“Kopje koffie glazenwasser?”, vroeg ik met een sensuele glimlach.
“Daar zeg ik geen nee tegen Jezzebel.” (‘Wendy’ van Wanten sorry!)
En… toen dat kopje koffie op was… zei ik dat hij aan de binnenkant van de ramen kon beginnen. Enne, ben ik dan toch politiek materiaal? Hm, ik ben maar een mens en mijn lief kan overtuigend redeneren. Dus ja, pling.

Martine de Weerdt!

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet