Laatste nieuws:
Martine de Weerdt columns 2022

Moederkesdag

Ik had vorige week een gekneusde rib en geloof me daar word je niet vrolijk van. Gelukkig kreeg ik op spoed de nodige medicatie voorgeschreven. Na een tiental dagen kon ik gisteren een paar uurtjes naar mijn zaak om eventjes te helpen.

Na een heftig onweer, inclusief wolkbreuk, reed ik mee naar het huis van mijn vriend, waar de twaalfjarige plusdochter meteen naar haar kamer liep. Een vijftal minuten later vroeg mijn vriend: “Zie eens wat ik hier in mijn hand houd.” Superblij antwoordde ik,: “Amaai wat een grote, das ne mondvol. Spijtig dat het vlieske eraf moet, want dan is dat meteen een pak dunner. Maar het blijft gelukkig even lekker en ik ben er echt blij mee want het is lang geleden.”
”Enne, wat denkt ge? Eén of twee eieren?”
“Moh, doe maar met alles erop en eraan, dus twee. Ik heb er echt goesting in en ik wil er volop van genieten!”, antwoordde ik lachend.
“Waar leg ik het?”
”Gooi het maar hier op het aanrecht, er is plaats genoeg en dan kan ik er ineens aan beginnen.”
Twee minuten later vroeg de vriend verbaasd: “Met boter?”
“Ja, ik vind het zonder sausje nogal droog en met glijden de eitjes zo naar binnen!”
Op dat moment zei mijn vriend: “Och, zie hier ze… een kletsnatte poes!”
En voor er boven een deur werd dichtgegooid hoorden we de tiener roepen: “Hier ben ik te jong voor!”
Ik keek verbaasd naar mijn vriend. ”Waarvoor? Voor de asperges? De eitjes? De geklaarde boter of voor de kletsnat geregende kat, die je net binnenliet?”
Mijn vriend trok zijn wenkbrauwen en schouders op en begon te de tafel te dekken. “Zoals gewoonlijk met jullie vrouwen: geen idee!”
Ik zou aan alle tieners (in hun moeilijke jaren) willen voorstellen dat ze vandaag een fles rode wijn aan hun mama geven. Met momenten drinken we een glas door jullie en dan is het altijd leuk dat er
ndog ergens een fles staat😉.

Martine de Weerdt

Facebook14
Twitter
Follow Me
Tweet