Laatste nieuws:
Martine de Weerdt columns 2022

Plingcode

Vandaag wordt er nog weinig gelachen aan de kassa van de supermarkt. Ook de eigenaar van de supermarkt heeft weinig redenen om te lachen. Zelfs in mijn zaak is het akelig stil. De meesten onder ons draaien elke euro twee keer rond voor ze hem spenderen. Want, het te besteden aankoopbedrag keldert even diep als de beurs.

Althans… Shell boekte een miljarden winst en onder andere Engie tikt zijn jaar ook af met een enorme winst. Hun bedrijfswinst steeg met 75 procent. Er werd ons (het gepeupel} gemeld dat de energieproducten, belevering en diensten onbetaalbaar werden voor deze beleveraars. Dus, nood breekt wet en zonder onze goedkeuring verdubbelden ze onze facturen. Zou het dan niet logischer klinken dat die bedrijven verlies draaiden? Winst boven wet?

Je hoopt dan even dat het stevig gaat waaien. Desondanks het aantal windmolens dat er in ons land worden neergepoot, zien we geen verlaging op ons factuur. De wind kost blijkbaar ook mucho euro’s door het Coronavirus en een spijtige, onnodige oorlog. En waarschijnlijk wordt alles nog duurder door het plots opduikend apenpokkenvirus… ‘Wat is het? Waar komt het vandaan? Wie liet het los? Wat gebeurt ermee? Wat wordt er tegen gedaan?’, zou Paul Jambers zich afvragen, mocht hij nog op tv te zien zijn.

Maar genoeg gezeverd over zaken waar wij niets aan kunnen veranderen, laten we liever even lachen met mijn dagelijkse kommer en kwel.
Als je tot over je oren verliefd bent op elkaar en je bent een nieuw samengesteld gezin, dan moet je soms zaken verzinnen als de passiemeter in het rood gaat. Laat dat het enige metertje zijn dat de hoogte mag ingaan. Het kost niets, je krijgt het warm, af en toe is er zelfs wat wind en je wordt er vrolijker van dan van je energiefactuur of de teller van een tankpaal.

Mijn vriend en ik spraken een code af. Als ik de behoefte aan lichamelijk contact voel opkomen, moet ik ‘Pling’ zeggen. Want je gaat niet hartstochtelijk knuffelen met het nageslacht in de buurt. Na de geuite Plingcode moet er geklust worden op de zolder, in de kelder of waar dan ook. Bij de vermelding; ‘Er moeten wat klussen gedaan worden’, verdwijnt ‘La jeunesse’ sowieso op wonderbaarlijke wijze.
We dachten dat we dit geheimpje redelijk goed onder controle hadden. Tot ik ‘Pling’ zei, mijn vriend dit niet gehoord had en het nageslacht met opgetrokken wenkbrauwen riep: ‘Voke, Martine heeft net weer een afzonderingsberichtje naar u gestuurd…’

Martine de Weerdt

Facebook10
Twitter
Follow Me
Tweet