Laatste nieuws:
Martine de Weerdt columns 2022

Meimaand

Zit ik eerder deze week rustig in de bank te schrijven, zegt mijn vriend plots hardop tegen zichzelf:
“In mei wordt er niet genaaid.”
Ik staarde verbaasd over het scherm van mijn laptop naar mijn lief, en dacht na. Lap, het is nog maar 12 mei, we zijn nog maar enkele weken samen en het is al van datte.
“Waarom?”, vroeg ik angstig.
“Voor de beestjes!” antwoordde hij.

Met spoed liep ik naar de badkamer. Liep dan terug om mijn ‘af-en-toe-niet-toegeven-dat-het-zicht-vermindert’ brilletje uit mijn handtas te halen en begaf me weer naar de badkamer.
Opgelucht zuchtte ik… er waren geen beestjes te zien in mijn al kortstaande gazon. Dus zocht het lief excuses?
”De eerste helft van mei was ook heel droog!”, vulde hij zuchtend vanuit de woonkamer aan.

Ik ging weer op de bank zitten en tikte een beetje in paniek ‘glijmiddel’ in op Google. Dat leidde me zonder rode oortjes naar De Paarse Keizerin. De site bood het product zowel synthetisch als op waterbasis aan. Cool, dacht ik. Ik koos voor het eerste, omdat het volgens de Keizerin een langer durende, schuivende garantie biedt. En omdat mei nog lang duurt, bestelde ik de grootste fles. Een literke leek me wel te volstaan, sowieso omdat je er nog een kleiner flesje gratis bij kreeg.

Toen ik de avond na mijn grote hoopvolle bestelling een keertje tv keek, zag ik de campagne ‘Maai Mei Niet’. Alle lijntjes in mijn hoofd vormden een ander plot dan ik eerder die week in gedachten had. En dan denkt een mens: daar sta ik dan met mijn één liter fles…

Maar, met iets synthetisch dat smeert, kun je ook piepende scharnieren verhelpen, rubbers insmeren en zelfs lichte vlekken op een aanrecht uit blauwe hardsteen verminderen.

En al wie nu denkt dat ik kraak, dat mijn vriend een condoom gebruikt en het aanrecht voor andere doeleinden dan koken gebruikt wordt…
You have a dirty mind!
Foei!

Martine de Weerdt

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet