Laatste nieuws:
Monique Holleman - Opruimcoach - u85

Vijf tips voor een opgeruimde badkamer

Opruimtips voor de woonkamer, de keuken en de slaapkamer zijn in mijn eerdere artikelen aan bod gekomen. Vandaag gaan we het over de badkamer hebben. De badkamer is bij uitstek de kamer waar heel veel kleine en verschillende spullen worden gebruikt en bewaard. Het is uiteraard ook de plek in huis waar je jezelf wast en opfrist. Daarom is het voor jezelf prettig als dit een opgeruimde en makkelijk schoon te houden ruimte is.

Mijn vijf gouden tips om voor een opgeruimde en makkelijk schoon te houden badkamer.

1. Losse spullen
Zoals in iedere kamer is het ook in de badkamer aan te raden om zo min mogelijk losse spullen te hebben. Maak gebruik van vochtbestendige mandjes, potjes of glazen om losse spullen in te bewaren. Bijvoorbeeld een mooie beker om al je make-up kwasten in te bewaren of een mandje waar alle haarelastiekjes, klemmetjes en schuifjes in kunnen. Al die losse spulletjes bij elkaar in een mandje op potje bewaren heeft een groot voordeel. Namelijk dat je in één handeling meerdere spulletjes tegelijkertijd kunt pakken. Dit scheelt veel tijd als er gepoetst moet worden.

2. Sorteren
Sorteer je spullen op categorie, zoals haarverzorgingsproducten, huidverzorgingsproducten, mond- en tandverzorgingsproducten, make-up spullen, enzovoorts. Bewaar de gesorteerde producten zoveel mogelijk bij elkaar en geef iedere categorie een eigen vaste plek. Het voordeel van spullen een vaste plek geven is dat als je nieuwe producten hebt gekocht, je ze zonder nadenken op kunt bergen.

3. Voorraad
Ondanks dat ik ook echt gek ben op lekkere lotions, shampoos en bodyscrubs, raad ik aan niet meer dan drie van elk verzorgingsproduct te bewaren. Het voordeel hiervan is dat zodra je voorraad slinkt, en dat gebeurt met een kleine voorraad sneller dan met een grote, dat je jezelf weer kunt verwennen met het kopen en uitproberen van nieuwe verzorgingsproducten.

4. Proefmonstertjes
Bewaar monstertjes en proefverpakkingen niet langer dan een maand. Als je ze binnen een maand nog niet gebruikt hebt, liggen ze alleen maar ruimte in beslag te nemen en stof te happen. Vaak staat er ook geen houdbaarheidsdatum op proefverpakkingen. Hierdoor kun je niet goed inschatten of een product nog goed is om te gebruiken.

5. Ventileren
Tot slot wil ik je aanraden de badkamer goed te ventileren en te luchten om de lucht schoon en droog te houden. Schone lucht is natuurlijk superbelangrijk voor je gezondheid. Vuile en vochtige lucht veroorzaakt of verergert bijvoorbeeld allergieën, luchtwegproblemen en irritatie van slijmvliezen en het veroorzaakt ook schimmel in je badkamer.

Wil jij nog meer opruimtips? Lees op mijn website mijn blogs of neem eens een kijkje op mijn Facebookpagina of Instagram.

Of heb jij behoefte aan persoonlijke opruimtips, vraag dan vrijblijvend een gratis opruimadviesgesprek aan, ik weet zeker dat ik jou minstens twee gouden opruimtips kan geven waarmee jij snel en efficiënt kunt opruimen.

Monique Holleman

Facebook16
Twitter
Follow Me
Tweet