Laatste nieuws:
Monique Holleman - Opruimcoach - u85

Kleine opruimacties waarmee je huis opgeruimd blijft!

Het meest frustrerende aan opruimen is, dat rommel altijd weer terug lijkt te keren. De kostbare tijd en energie die gestoken wordt in een grote opruimklus, lijkt hierdoor vergeefse moeite. Deze frustratie begrijp ik, het is namelijk heel vervelend als je uren gewerkt hebt om de boel aan kant te krijgen en dat je binnen no-time weer in de rommel zit.
Daarom deel ik graag twee kleine opruimacties met je, waarmee je met een beperkte inspanning je huis opgeruimd houdt na een grote opruimklus. Het zijn twee eenvoudige opruimacties, die je slechts 10 à 15 minuten per dag kosten en ervoor zorgen dat je ook echt een opgeruimd huis houdt.

1. Loop iedere dag even 5 minuten door je huis en verzamel alle spullen die weg moeten. Zoek echt naar dingen die sowieso weg moeten, zoals afval, kapotte spullen die niet meer te repareren zijn en dingen die absoluut naar de kringloop mogen. Laat de spullen waar je nog over twijfelt liggen, want je hebt maar 5 minuten de tijd, dus maak het jezelf niet te moeilijk. Om het jezelf nog makkelijker te maken, kun je een wekker of timer zetten, zodat je de tijd niet overschrijdt.

2. De meeste spullen hebben hun eigen plek in huis. Wanneer je er een gewoonte van maakt iedere dag even 5 à 10 minuten te besteden aan het terug leggen van spullen, zal je merken dat je dit automatisme wordt. Het helpt om dit iedere dag op een vast moment te doen. Bijvoorbeeld na het avondeten en voor het naar bed gaan, zodat als je uit bed komt het huis aan kant is en jij je dag opgeruimd begint. Je zal merken dat je op een gegeven moment gedurende de hele dag, dingen terug gaat leggen op hun vaste plek en niet meer wacht tot het vaste momentje.

Met deze twee opruimacties voorkom je écht dat rommel terug keert. Maar je krijgt er ook inzicht door. Inzicht in hoe de rommel bij jou in huis ontstaat en waar die uit bestaat. Je zult zien dat dit de spullen zijn, die geen vaste plek hebben.

Hebben jouw spullen nog geen vaste plek? Vraag dan een gratis opruimadvies gesprek aan. Dan geef ik je tips waarmee je al je spullen vaste, logische en werkbare plekken kunt geven. Op die manier worden de twee opruimacties een fluitje van een cent voor je.
Wil jij meer opruimtips, kijk dan eens op mijn Facebookpagina of op Instagram.

Monique Holleman

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet