Monique Holleman - Opruimcoach - u85

Opslagruimtes, zolders, schuren en kelders

Iedereen heeft wel spullen die niet thuis horen in de woonkamer, keuken, slaapkamer of badkamer. Denk hierbij aan gereedschap, camping- en skispullen en kerstdecoratie. Oftewel spullen die je niet dagelijks, wekelijks of zelfs maandelijks gebruikt, maar wel bewaard moeten worden. Simpelweg omdat je ze af en toe nodig hebt. Vaak zijn dit de spullen die ik terug vind in opslagruimtes, zoals zolders, schuren en kelders.

Spullen bewaren volgens een systeem

Helaas zijn dit ook de opslagruimtes waar de meeste spullen achteloos worden gedumpt, zonder dat er een systeem in zit. Waardoor, als je de spullen wel nodig hebt, je de halve opslagruimte moet leeghalen voordat je hebt gevonden wat je zocht. Daarom adviseer ik om wel een systeem te hanteren, zodat je niet meer hoeft te zoeken, maar gewoon kunt pakken van je nodig hebt.

Hanteren van een systeem

Het hanteren van een systeem heeft nog meer voordelen, dan alleen maar niet meer zoeken. Je gaat kritischer kijken naar welke spullen je bewaart en hoe en waar je ze bewaart. Hierdoor krijg je het overzicht en de grip op je spullen weer terug. Zodra je het overzicht en de grip terug hebt, weet je direct wat bedoeld wordt met een opgeruimd huis, een opgeruimde geest.

Opslagruimtes, zolders, schuren en kelders

Spullen met herinneringen?

Niet alleen spullen die niet vaak gebruikt worden, worden opgeslagen op de zolder of in de schuur of kelder. Maar ook die dingen waar mensen moeilijk afstand van kunnen doen, waar herinneringen aan zitten. Spullen waar je kinderen vroeger mee speelden of uit je eigen jeugd, dingen die je hebt gekregen van een dierbaar persoon. Ondanks dat ik voorstander ben van ‘ontspullen’ of het verminderen van spullen, realiseer ik mij heel goed, dat het niet voor iedereen gemakkelijk is om spullen weg te doen.

Herinneringendoos

Ik adviseer mijn klanten altijd voor ieder persoon in het huishouden een herinneringendoos te maken. Een herinneringendoos, meestal een verhuisdoos, voor spullen die je dus echt, echt niet weg kan doen. Om je een beetje op weg te helpen heb ik een filmpje gemaakt over mijn eigen herinneringendoos. Daar zitten dingen in die echt onvervangbaar zijn. Nu denk je misschien: wat moet ik doen als die doos vol zit? Tja, dan ben ik toch weer een beetje streng (hoewel je natuurlijk altijd moet doen wat goed voelt). Maar als die doos vol zit, zal je toch weer keuzes moeten maken.

Kun jij wel een steuntje in de rug gebruiken om een handig systeem voor jouw zolder, schuur of kelder te gaan hanteren? Vraag dan een gratis en vrijblijvend opruimadviesgesprek, ik weet zeker dat ik jou dé tips kan geven, waardoor ook jij het overzicht weer terug krijgt op je spullen.
Meer opruimtips? Lees op mijn website mijn blogs of neem eens een kijkje op mijn Facebookpagina of Instagram.

Monique Holleman

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!