Stan Hereygers - Gastspeler optreden Essener Muzikanten - (c) Noordernieuws.be 2018 - HDB_0016u2

Stan Hereygers verzorgt gastoptreden bij Essener Muzikanten!

Dit jaar is er een heel speciale gast bij de Essener Oktoberfeesten. Stan Hereygers (12) is gevraagd om te komen spelen.

Trombone eerste keus

Kwaliteit staat hoog in vaandel bij de Essener Muzikanten en daarom is het een heel grote eer én erkenning dat Stan werd gevraagd voor een gastoptreden. Sinds zijn 8ste heeft hij zich toegelegd op het trompetspelen, al was dit niet zijn eerste keuze. “Eigenlijk wilde ik eerst trombone spelen”, vertelt Stan, “maar op een instrumentenmarkt bij Muzarto heb ik zowel trompet als trombone geprobeerd. Omdat een trompet beter in de hand ligt, een mooiere klank heeft en er een groot verschil is met blazen op een trombone, is daar mijn keus op gevallen.”

Stan met Vlado Kumpan
Ik wilde meteen bij de Essener Muzikanten horen

“In het begin was trompetspelen niet zo moeilijk, dan speel je nog geen liedjes. Later werd het moeilijker en daarmee de uitdaging groter, maar ik blijf het een geweldig instrument vinden. 3 jaar geleden zag ik een optreden van de Essener Muzikanten en die vond ik heel goed. Ik dacht meteen: daar wil ik wel bij horen! Ik heb toen ook tegen Jan Van Eekelen gezegd dat ik er later bij wilde komen. Jan zei: ‘Dat gaat jou wel lukken.’ Ik heb de Essener Muzikanten nog een paar keer zien optreden en de wens is altijd gebleven.”

Stan Hereygers - Gastspeler optreden Essener Muzikanten - (c) Noordernieuws.be 2018 - HDB_0008u

Het is een supergroep

“Een paar weken geleden is Anja Van Eekelen namens de Essener Muzikanten langsgekomen met de vraag of ik op zaterdag bij de Oktoberfeesten een keer wilde spelen. Normaal spelen er geen kinderen mee, dus heb ik deze kans met beide handen aangenomen. Dit is echt een hele eer en ik ben er hard voor aan het oefenen, thuis en bij de repetities. Het is een supergroep en heel leuk om met hen muziek te spelen!”

Waar: Heuvelhal, Heuvelplein 23, Essen
Wanneer: vrijdag 19 oktober vanaf 20:00, zaterdag 20 oktober vanaf 19:00, zondag 21 oktober vanaf 11:00
Inkom: kaarten zijn aan de kassa te verkrijgen en tegen voordeliger tarief in de voorverkoop.

LW

Foto’s: Anja Van Eekelen, Noordernieuws.be

Facebook159
Twitter
Follow Me
Tweet