Laatste nieuws:
Essener Oktoberfeesten 2019 - De Essener Muzikanten - Noordernieuws.be - DSC00223u75

Essener Oktoberfeesten wederom groot succes!

Zaterdagavond, 19 oktober, hielden de Essener Muzikanten voor de 38ste maal hun Oktoberfeesten. Met een artiest als Vlado Kumpan te gast kon het niet anders dan een groot succes worden!

Nicky Somers

Er was zoals altijd een leuk gevarieerd programma met als een van de grote blikvangers Nicky Somers. Dit 15-jarige Essense meisje was door de Essener Muzikanten uitgenodigd om een nummertje mee te spelen. De blaasmuziek is aardig aan het vergrijzen en daarom is het belangrijk om de jeugd kennis te laten maken met de muziek. Nicky accepteerde de uitnodiging en is aan het oefenen gegaan, met als geweldig resultaat tot gevolg. Ze wist als een volleerd klarinettiste haar klarinet te bespelen, wat de zaal zeker kon bekoren. Op de vraag hoe ze het allemaal had ervaren antwoordde ze spontaan: ”Heel leuk!”

100 Essener Oktoberfeesten 2019 - De Essener Muzikanten - Noordernieuws.be - DSC00164
Nicky Somers
Belgisch kampioenschap in de topklasse

Later op de avond kwam schepen Helmut Jaspers de Muzikanten huldigen voor het behalen van het Belgisch kampioenschap in de topklasse afgelopen maart. Helmut sprak zijn waardering uit voor het hoge niveau van de kapel, iets waar Essen terecht trots op mag zijn.

De laatste vier uur van de avond waren voor de Tsjechische kapel Vlado Kumpan und seine Muzikanten. Met deze kapel heb je gegarandeerd een geslaagde avond, wat te merken was aan het publiek dat ook dit jaar weer in grote getale aanwezig was.

Tombola met gelukkige winnaars

Vlak voor het einde van deze geslaagde, muzikale avond werd nog de tombola gehouden. Dankzij twee fantastische sponsors ging een van de bezoekers met een week camperhuur van Mobile-Drome naar huis. Een andere bezoeker wist een weekje Karinthië in de wacht te slepen, geschonken door Kärnten Appartements.

Foto’s: Anja Van Eekelen

AvE

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook58
Twitter
Follow Me
Tweet