Laatste nieuws:
De Essener Muzikanten dagen Nicky uit

De Essener Muzikanten dagen Nicky uit

De Essener Muzikanten maken zich op voor 38ste muzikantenfeesten. Dit blaaskapellenfestival vindt plaats in de Heuvelhal in Essen. Vrijdag openen ze met een heus OKTOBERFEST, zaterdag spelen De Essener Muzikanten zelf, gevolgd door Vlado Kumpan en zondag spelen er gedurende de hele middag kapellen.

Dit jaar komt wederom als hoofdact de bekende Tsjechische trompettist Vlado Kumpan und seine Musikanten. Deze Tsjech weet al vele jaren het publiek in België en Nederland te vermaken met zijn prachtige trompetspel. Hij speelt de echte Tsjechische en Moravische klassiekers, maar hij durft ook zeker uitstapjes te maken naar de meer gangbare muziek, zodat deze avond voor iedereen een feestje is.

In navolging van vorig jaar hebben De Essener Muzikanten ook dit jaar weer een jongere bereid gevonden om eens kennis te maken met hun muziek. Dit jaar zal Nicky Somers een poging wagen om in deze vlotte muziekstijl mee te spelen. Nicky volgt klarinetles op Muzarto en heeft al heel wat uurtjes geoefend op dit stuk, om zaterdag 19 oktober goed voor de dag te komen.

De Essener Muzikanten dagen Nicky uit
Nicky Somers

Voor De Essener Muzikanten is het heel erg belangrijk om jongeren met deze muziekstijl kennis te laten maken. In België en Nederland zijn deze muzikanten aan het verouderen, terwijl in Duitsland en Tsjechië heel veel jongeren deze muziek juist wel spelen. Het zou toch mooi zijn als onze jeugd deze muziek ook meer zou waarderen. De eerste stap daar naar toe is om ze er kennis mee te laten maken.

Praktisch:
Vrijdag 18 oktober: Oktoberfest, inkom €5,-
Zaterdag 19 oktober: Vlado Kumpan, inkom €15,-, v.v.k. €18€ aan de zaal
Zondag 20 oktober diverse kapellen inkom €5,-
Weekendkaart: €20,-

Foto’s: Anja Van Eekelen

AVE

Facebook129
Twitter
Follow Me
Tweet