Laatste nieuws:
Pulptuur swingt de vakantie in
Raymond van het Groenewoud

Pulptuur swingt de vakantie in

Met Pulptuur, het gratis familiefestival in het gemeentepark van Kapellen op zondag 25 juni wordt de zomervakantie traditioneel op gang getrapt.

Gezellig ééndagsfestival

Pulptuur is ondertussen uitgegroeid tot een gezellig ééndagsfestival, met zeven podia en met jaarlijks meer dan vijftig bekende én onbekende artiesten die zorgen voor muziek, humor, animatie, workshops, dans, circus, poëzie en nog veel meer. Vanaf de eerste editie in 1996 zakken de allerkleinsten, de puberende tieners, de mama’s, de papa’s en de grootouders massaal af naar het park van Kapellen voor een dag vol muziek, kinderanimatie, dans en lekker eten en drinken. Dit jaar krijgt Raymond van het Groenewoud de eer om het feest in gang te trappen aan podium Vijver om 13 uur. Ondertussen wordt alles in gereedheid gebracht op de vijf andere podia om ‘de artiesten’ te verwelkomen. Tot 23.15 uur wordt er muziek in het park gemaakt.

Pulptuur swingt de vakantie in2

Toppers en lokaal talent

Zowel ‘toppers’ als lokaal talent krijgen hun plek in het programma. In totaal zijn er meer dan 35 optredens gepland. Voor een overzicht surf je best naar www.pulptuur.be. Op podium Rozentuin laat Luc Caals André Hazes herleven om 15.30 uur. Podium Atletiek is de plek voor de jeugd waar ze alle energie kwijt kunnen na de examens bij de beats van Lost Souls, El Reys en de punkers van Funeral Dress. Het hoofdpodium aan de vijver is de plek waar na Raymond ook Vintage Van Dogh, Polar Rove en de covergroep Casserole Fermer voor animo zorgen. Wie de hitte wil ontlopen, kan ik de Sint-Jacobuskerk een concertje meepikken. Op het podium Basket kan je de dansers van Iloka aan het werk zien evenals de Cheerleader Academy, Dansschool Encore, Studio To Move, … Podium Zwarte Paula geeft veel lokaal talent een kans en swingt de zomer in met DJ Gomorris om 18.30 uur. Pulptuur 2023 wordt afgesloten om 22.00 uur op het hoofdpodium door Buscemi vs Praga Khan & MC TD Rankin

Kinderdorp

Kinderen kunnen zich de hele dag uitleven in de speeltuin waar het kinderdorp met veel leuke activiteiten wordt uitgebouwd. Theater Froefroe komt er ook langs met hun ‘Pretpakket’ en er staan ook weer een aantal springkastelen. Overal vind je foodtrucks en togen voor (of tegen) de honger en dorst. Gratis water tappen kan je in de zone tussen de watertoren en de speeltuin.

Met de fiets

Kom je met de fiets? Parkeer hem zeker niet in het park, dat is niet toegestaan. Er is onder andere een fietsenparking in de Dorpsstraat ter hoogte van nummer 86. Het gemeentepark is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Wie met de wagen komt kan gebruik maken van de diverse parkings, te bereiken via de P-route (www.kapellen.be/parkeren).

MLH

Foto: © Fabrice Debatty / raymondvanhetgroenewoud.be

Facebook10
Twitter
Follow Me
Tweet