Laatste nieuws:

Casserole Fermer organiseert concert voor 10de verjaardag

“Al tien jaar pure fun, zowel op als naast het podium!”

De kans is groot dat u de Kalmthoutse coverband Casserole Fermer al eens aan het werk zag, want ze toeren al tien jaar rond. Kwam u de zotte bende rond zanger Tijs Lion nog nooit tegen? Dan krijgt u op zaterdag 22 oktober een unieke kans in het O*KA in Kalmthout. Casserole Fermer belooft er een spetterende show vol verrassingen te brengen voor hun tiende verjaardag.

“Ons verhaal startte in 2006 op het trouwfeest van onze huidige geluidsman, Dominique Matthijssens”, blikt zanger Tijs Lion terug. “Samen met John Heikamp en de huidige bandleden Joris ‘Joppe’ Vanderslaghmolen en Robert ‘Robbe’ Van den Abbeele spraken we af om eens een keer te repeteren. Hoewel het begon als een grap zijn we niet meer gestopt”, lacht Tijs. “We treden nu ongeveer een 25 keer per jaar op.”

Casserole Fermer

‘Potdicht’
“Drummer John Heikamp was de bezieler van onze groep, maar jammer genoeg kwam hij in 2008 bij een verkeersongeval om het leven. Hij verzon ook onze naam. Tijdens een repetitie bij hem in de garage dronken we zoveel dat we ‘potdicht’ waren zoals ze in Kalmthout wel eens zeggen. We maakten er onze eigenzinnige vertaling van: ‘Casserole Fermer’”, verklaart Tijs Lion hun groepsnaam.

Van Rage Against The Machine tot Bart Kaëll
Casserole Fermer brengt covers, maar steekt ze steeds in een eigenzinnig kleedje. “Van ons mag je alles verwachten, van stevige rocknummers als Rage Against The Machine tot schlagers van Bart Kaëll. We wagen ons soms ook aan Franse en Duitse songs. Ter gelegenheid van onze tiende verjaardag hebben we enkele nieuwe nummers op de setlist gezet. Stuk voor stuk knallers waarop het publiek uit de bol zal gaan”, zegt gitarist Olivier ‘vié’ Contamine.

Plezier op en naast podium
“Casserole Fermer is voor ons met vrienden samen genieten van muziek spelen en het publiek entertainen”, verwoorden gitarist Joris ‘Joppe’ Vanderslaghmolen en bassist Robert ‘Robbe’ Van den Abbeele het. Zij zijn er al van het eerste uur bij. “En we zijn het nog altijd niet beu”, lachen ze. “We maken veel plezier, zowel op als naast het podium.” “Casserole Fermer is pure fun. Echt zalig om alles te geven tijdens een concert. Zien hoe het publiek zich amuseert, werkt vaak aanstekelijk. En we noemen het ook al lachend wel eens een goed excuus om van thuis weg te zijn”, vullen toetsenist Patrick ‘Swassy’ De Smedt en drummer Joey Scheers nog aan.

Casserole Fermer:
 Tijs ‘Tizze’ Lion (zang)
 Robert ‘Robbe’ Van den Abbeele (bas)
 Patrick ‘Swassy’ De Smedt (toetsen)
 Joey ‘batterman joe’ Scheers (drums)
 Olivier ‘vié’ Contamine (gitaar)
 Joris ‘Joppe’ Vanderslaghmolen (gitaar)

Verjaardagsfeest op 22 oktober
Op zaterdag 22 oktober verzorgt een andere Kalmthoutse coverband, This Way Up, het voorprogramma (21:00). Om 22:00 begint Casserole Fermer aan hun stomende verjaardagshow. Na het live-concert, doorspekt met verrassingen, komen nog twee Kalmthoutse DJ’s plaatjes draaien. Eerst Pieter Wittstock en daarna Gert Pauwels. Kaarten kosten in voorverkoop 6 euro, aan de kassa betaalt u 8 euro.

Meer info op de Facebookpagina van Casserole Fermer.

Stijnbyme.be

Facebook79
Twitter
Follow Me
Tweet