Laatste nieuws:
het-gulle-hart-organiseert-benefiet-voor-broeder-willy

Het gulle hart organiseert benefiet voor Broeder Willy

Wat is Het gulle hart?
Het gulle hart is een feitelijke vereniging ontstaan door een aantal facebook vrienden die de handen in elkaar geslagen hebben. Al deze vrienden zijn het er éénstemmig over eens dat er meer hulp geboden mag worden aan daklozen, minderbedeelden en kansarmen.

De vereniging houdt zich in eerste instantie bezig met het organiseren van activiteiten rond kansarme mensen en armoede bestrijding. Doorheen het jaar wordt kleding ingezameld voor volwassenen en kinderen. Deze worden gratis uitgedeeld aan mensen uit de omgeving die het nodig hebben.

Daar ze ook graag andere organisaties willen steunen, die werken voor mensen die nood hebben aan hulp, hebben ze vorig jaar een benefiet georganiseerd voor Rode Neuzen dag. Deze benefiet heeft €3000,- opgebracht en is integraal doorgestort aan Rode Neuzen dag.

Dit jaar is er gekozen voor een lokale organisatie die dichter bij de doelstellingen van de vereniging aanleunt: missiewerken Redemptoristen in Essen, Broeder Willy.

Broeder Willy zamelt reeds 34 jaar kledij, huisraad, bouwmaterialen en nog veel meer in om per container te versturen naar gebieden die getroffen worden door natuurrampen e.d. Gedurende deze lange periode heeft hij containers verstuurd naar +/- 48 landen met in totaal meer dan 6.000.000 Kg goederen. Daar het versturen van containers wereldwijd geld kost en hij niet onder de kilometerheffing van de regering uit kan, kan Broeder Willy elke cent goed gebruiken. De kosten worden reeds zoveel mogelijk gedrukt door te werken met vrijwilligers, waar hij heel trots op is!

Het gulle hart

 

Benefiet concertdag Broeder Willy
Daar Broeder Willy wereldwijd doet wat Het gulle hart lokaal probeert te doen, wil de vereniging heel graag een steentje bijdragen, om zijn werk verder te kunnen zetten. Het gulle hart organiseert daarom deze benefietactie, zaterdag 15 september.

 

Het gulle hart

Het wordt een heuse concertdag met verschillende optredens:
10:00 Koninklijke accordeon vereniging Hoger Streven uit Essen
11:00 Internationaal geëerd harpiste Eva Maeyaert uit Essen
12:00 Afrikaanse percussie workshop Umucyo uit Essen
14:00 Celien Deloof met live band (dochter van Margriet Hermans, was zonder band ook te zien op 11 juli viering in Essen)
16:00 Dance moves Tony Jackson uit Essen
17:00 Koninklijke Harmonie Bos en Hei uit Heide/Kalmthout
18:00 Easy Listening Jazzpop Blanco uit Essen
19:30 Rock coverband The Frontbrakes uit Essen
DJ Tony zal heel de dag muzikaal de podiumwissels opvangen

the-frontbrakes-page2_img1

Deze benefiet is gratis toegankelijk en gaat door in de sporthal van het College Essen, Rouwmoer 7, 2910 Essen.

Het gulle hart hoopt zoveel mogelijk mensen welkom heten op deze benefiet, zodat ze ook de tentoonstelling rond het werk van Broeder Willy kunnen bekijken. Voor de kinderen is er een springkasteel voorzien bij goed weer. Ook is er net als vorig jaar een mooie tombola, altijd prijs!
Er is naar gestreefd een zo uitgebreid mogelijk programma samen te stellen, zodat zoveel mogelijk mensen bereikt kunnen worden, want… elke bezoeker draagt zijn steentje bij om het levenswerk van Broeder Willy verder door te kunnen laten gaan.

U komt toch ook?

LW

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet