Laatste nieuws:
Broeder Willy - 50-jarig jubileum bij Klooster Paters Redemptoristen - (c) Noordernieuws.be 2023 - HDB_0215u80
Pater Provinciaal Jan Hafmans (l) en Broeder Willy

50-jarig jubileum Broeder Willy

Gisteren, 1 december, vierde Broeder Willy zijn gouden jubileum, omdat het exact 50 jaar geleden was dat hij toetrad tot het klooster van de Redemptoristen. In september vierde hij zijn dubbele jubileum voor 2023: 50 jaar klooster en 40 jaar missiewerken, al moest de exacte datum van zijn toetreding nog een enkele maand wachten.

Uniek, positief stempel

Het werd in intieme kring gevierd met meerdere vertegenwoordigers van de Paters Redemptoristen. Ook burgemeester Gaston Van Tichelt was aanwezig en benadrukte de uniekheid en vriendelijkheid van de gemeente Essen. “We zijn ook de enige gemeente met maar één Belgische buurgemeente en Broeder Willy drukt met zijn werken en tomeloze inzet ook een uniek, positief stempel op Essen. De menslievendheid is honderd keer belangrijker dan welke orde dan ook. Broeder Willy, bedankt voor je goede zorgen en het tijdverdrijf dat je aan al je trouwe vrijwilligers geeft. Niet alleen het werk, maar ook een hobby. Bedankt namens de bewoners van Essen en de gemeente!”

Broeder Willy - HDB_0206s

Felicitatie vanuit Rome

De Eucharistieviering werd voorgegaan door Pater Provinciaal Jan Hafmans van het hoofdklooster in Wittem (Limburg NL), die volgend jaar zijn 50-jarig jubileum viert. “In 2005 zijn de Redemptoristen van België, Nederland, Keulen en Zwitserland gefuseerd”, vertelt hij. “Samen hebben ze de verantwoordelijkheid genomen voor het voortbestaan van de Redemptoristen. Ik ben door mijn medebroeders tot Pater Provinciaal gekozen, die vertrouwden dat ik de capaciteit had om de leiding op me te nemen. Vanuit Rome kwam de felicitatie voor Broeder Willy bij mij binnen en ben die, samen met Pater Yves Demey uit Gent, persoonlijk komen brengen.”

Pater Yves Demey - (c) Noordernieuws.be 2023 - HDB_0223s
Pater Yves Demey
Fier op mijn vrijwilligers

Een stralende Broeder Willy was het middelpunt bij deze feestelijke bijeenkomst. “Ik hoop nog lang gezond te blijven en op deze voet door te gaan. Ik ben heel fier op mijn vrijwilligers, die zijn daar, die staan daar!”

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook122
Twitter
Follow Me
Tweet