Laatste nieuws:
Broeder Willy - 50 jaar Kloosterwerken - Essen Redemptoristen 2023 - (c) Noordernieuws - HDB_9470u80

Broeder Willy viert dubbel jubileumjaar

Het was zaterdag 16 september een prachtige, zonovergoten dag. Perfect passend bij de viering van het jubileumjaar van Broeder Willy, want niet één maar twee jubilea stonden in de volle aandacht.

Broeder Willy - 50 jaar Kloosterwerken - Essen Redemptoristen 2023 - (c) Noordernieuws - HDB_9449

Duizenden mensen geholpen

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat Broeder Willy toetrad tot het klooster van de Redemptoristen en veertig jaar geleden dat hij met zijn roeping missiewerken begon. Met zijn missiewerken heeft hij duizenden mensen wereldwijd geholpen bij armoede, natuurrampen en oorlog. Twee memorabele gebeurtenissen, die uitgebreid in het College werden gevierd.

Mijn steun en toeverlaat

“Mijn moeder is de grondlegger van mijn werk”, vertelt een stralende Broeder Willy. “Op mijn achtste wist ik al dat ik missiewerken wilde gaan doen. Tijdens een week in de maand oktober, Missiemaand, kwamen er in gans Vlaanderen paters vertellen over de missiewerken en dat sprak me enorm aan. Mijn moeder heeft me altijd, op alle vlakken, in mijn keuze gesteund. Mijn band met haar was enorm sterk. Ze raadde me aan om in het klooster te gaan, maar wilde niet dat ik naar een missiepost in het buitenland zou vertrekken. Ze was bang dat ze me dan nooit meer zou zien.”

Klooster in Gent

“Na mijn negentiende ben ik een paar maanden naar ons klooster in Gent geweest. Toen kreeg ik de melding, dat ik naar Essen moest komen voor het noviciaat (opleiding van de broeders). Dat was in 1972 en in 1973 ben ik uitgekomen als broeder. Mijn moeder overleed in mijn opleidingsjaar, ze heeft niet mogen meemaken dat ik uitkwam als broeder. Ze heeft heel veel voor me betekend en nog!”

Broeder Willy - 50 jaar Kloosterwerken - Essen Redemptoristen 2023 - (c) Noordernieuws - HDB_9485
Pater Hugo
Veel voldoening

“Als je alle containers met goederen, die ik door de jaren heen over de wereld heb verzonden, achter elkaar zou zetten, zou je voorbij Rome uitkomen. Goederen waarmee we wereldwijd mensen hebben kunnen helpen. Dit jaar alleen al is er 500.000 kilo verstuurd. Ik hoop nog jaren met mijn roeping door te kunnen gaan en vind veel voldoening in mijn missiewerken, die ik kan doen met hulp van alle gulle gevers en mijn team van geweldige vrijwilligers, waar ik altijd op kan rekenen.”

Broeder Willy - 50 jaar Kloosterwerken - Essen Redemptoristen 2023 - (c) Noordernieuws - HDB_9468
Broeder Willy en leden van de kampioenenploeg ’83-’84
Gedreven trainer

De feestelijke dag begon met een Eucharistieviering, die begeleid werd door zangkoor Ericantat. Daarna was er een gezellig samenzijn op het plein van het College, waar meer dan tweehonderd genodigden bij aanwezig waren. Een aantal jaren was Broeder Willy hulptrainer en motivator bij K.S.V. Wildert en won met zijn ploegen drie keer het kampioenschap.

Treffend gedicht

Aansluitend was er een zeer uitgebreide en smakelijke lunch, die Geneviève Mattheessens samen met haar man en team georganiseerd had. Het was niet de eerste keer dat ze dat deed, zoals pater Willemsen zei, maar de zoveelste keer. Pater Willemsen dankte ook de directeur voor het mogen gebruiken van deze locatie. Louis Van Tichelen had namens alle vrijwilligers een prachtig en zeer treffend gedicht gemaakt over het leven van Broeder Willy. Onder andere werd gezegd dat Broeder Willy zijn plaats in de hemel al verdiend had, iets dat niemand zal kunnen ontkennen. Maar ook zijn tomeloze energie, die hij dagelijks van vroeg tot laat in zijn missiewerken stopt, werd geroemd. Net als zijn trouwe vrijwilligers, die zich, ondanks sommige wat gevorderde leeftijden, toch vrijwel dagelijks in komen zetten en natuurlijk zijn jaren als gedreven voetbaltrainer.

Geweldige prestaties

Proficiat Broeder Willy, je missiewerken zijn goud waard en het is gewoon niet in te schatten wat je voor mensen in minstens vijftig landen over de hele wereld hebt betekend! Je hebt een wereldwijd netwerk op poten gezet en dat is een enorme prestatie, waar je alleen maar bewondering voor kunt hebben.

Broeder Willy heeft nog steeds uw hulp nodig om goederen te kunnen verzenden. Hebt u dus nog bruikbare spullen, zoals kleding, meubels, speelgoed, keukengerei, … U kunt hem bereiken op 0495.777.626.

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook105
Twitter
Follow Me
Tweet