Laatste nieuws:
OBER - 25e Kerstbierfestival Essen - (c) Noordernieuws.be 2019 - P1040142

O.B.E.R. jubileert met 25e Kerstbierfestival

Afgelopen weekend, op zaterdag 14 en zondag 15 december, hield O.B.E.R. alweer zijn 25ste editie van het Kerstbierfestival. Ook voor de editie van dit jaar waren de kaarten al snel uitverkocht. De voorverkoop ging open in 1 augustus en de kaarten voor afgelopen zaterdag waren al binnen twee uur uitverkocht. Dit gold ook voor de kaarten van zondag. Normaal is een dergelijk snelle verkoop voorbehouden aan bekende artiesten. Dit geeft wel aan dat het Kerstbierfestival niet onderdoet voor een concert van de Rolling Stones of Taylor Swift.

Zang

De verslaggever van dit artikel was, zoals jaarlijks, ook weer aanwezig op de zaterdag. Er konden 230 bieren geproefd worden en zoals elk jaar hing er weer een gemoedelijke sfeer. Eén van de buitenlandse bezoekers ging zelfs zo af en toe naar de microfoon, waar normaal mededelingen worden gedaan, om het publiek te trakteren op enkele kerstliederen die dikwijls luidkeels werden meegezongen door de bezoekers.

Foodtrucks

Sinds het e-café in de sporthal haar deuren heeft gesloten was het niet meer mogelijk om maaltijden en hapjes door hen te laten faciliteren. In plaats daarvan waren er een aantal foodtrucks gestationeerd op de parking voor de Heuvelhal. Hier konden bezoekers lekkere pulled pork ballen halen en goed vullende Thaise gerechten. In de Heuvelhal zelf was een verkoper van lekkere kaasplankjes.

Negentig vrijwilligers

Dit jaar kon O.B.E.R. bij de totstandkoming van deze succesvolle 25ste editie rekenen op een groep van maar liefst negentig vrijwilligers. Zonder hen is de organisatie van dit inmiddels internationaal befaamde evenement niet mogelijk. De mensen die hielpen bij de opbouw, de voorbereiding en dan ook nog hun inspanningen op de dagen zelf, verdienen dan ook absoluut een grote pluim. O.B.E.R. laat nog maar eens zien dat zij een vereniging is met een grote groep hulpvaardige leden.

Ik zal zeker weer zorgen dat ik mijn kaartje voor de editie van volgend jaar op tijd zal aankopen, want onze groep zal er dan zeker weer zijn. Hulde aan de organisatie voor de geweldige 25ste editie van het Kerstbierfestival.

VL

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook126
Twitter
Follow Me
Tweet