Laatste nieuws:

O.B.E.R. presenteert Vrouwen en Bier

Voor O.B.E.R. (Objectieve Bierproevers Regio Essen) is 2019 een jubileumjaar waarin zij hun 25-jarig bestaan vieren. Bij Noordernieuws doen we niet alleen verslag van hun jaarlijkse internationaal befaamde winterbierfestival; we komen er ook graag op bezoek. Op 18 mei organiseert deze Essense vereniging een leuk evenement in de Rex, een avond over ‘Vrouwen en Bier’. Naast dat de bekende zytholoog Sofie Vanrafelghem meer komt vertellen waarom bier ook interessant is voor vrouwen kun je bovendien proeven van een aantal lekkere bieren. Laat je overtuigen door hun persmededeling.

Vrouwen brouwen al eeuwen en drinken al eeuwen bier! Waarom bestaat de bierwereld dan voor 90% uit mannen? Weten die mannen het beter, weten die waarom?

Op 18 mei gaan we alle vooroordelen omtrent “Vrouwen en Bier” de grond in laten boren! We geloven de reclame niet en halen de bekende biersommelier/zytholoog/schrijfster/bierkenner & -liefhebster Sofie Vanrafelghem naar Essen om ons deze avond te overtuigen dat bier ook vrouwen kan aanspreken. En dan bedoelen we ook écht bier. Niet de zeemzoete fruitbieren die de mannelijke markettingmachine gemakkelijkheidshalve “vrouwenbiertjes” noemt. Durf te proeven en nieuwe smaken te ontdekken onder de deskundige uitleg van Sofie.

We proeven een 7-tal bieren, gebrouwen door vrouwen, gaande van lekkere doordrinkers tot een op cognacvat gerijpte Double IPA. U krijgt telkens een proefglas bier te proeven waarbij Sofie het verhaal van de vrouw achter het bier vertelt. Het zal u verrassen welke bieren een vrouwelijke insteek hebben !

Sofie Vanrafelghem is internationaal gewaardeerd biersommelier, zit in jury’s van biercompetities, schrijft boeken over bier en cafés en is regelmatig als experte te gast in programma’s als Van Gils & Gasten op één. Ze schrijft ook regelmatig over bier in Knack, De Standaard en Het Laatste Nieuws en heeft haar eigen website en events onder de noemer http://www.sofiesworld.be/

​De beste proevers zijn vrouwen naar het schijnt, dus beste dames, jullie hebben al een streepje voor. Aan alle mannelijke bierliefhebbers: neem uw vrouw, vriendin en alcoholgerechtigde dochters mee en kom mee proeven!

Voor 18€ krijgt u 7 proefglaasjes met topbier, het verhaal rond het bier, de brouwerijen en de brouwsters.

​Aanvang 20u, ​GC Zaal Rex, Spoorwegstraat 11, 2910 Essen

Tickets via https://be.ticketgang.eu/event.php?key=69862

Facebook19
Twitter
Follow Me
Tweet