Martine de Weerdt

Liefde is…

Ik wil het niet hebben over politici die zich verstoppen achter de wet, terwijl ze de wetten zelf schrijven. Ook niet over je nachtmeter van je stroom, waarvoor we niet verkondigd nog maar 30% korting op ons factuur krijgen in plaats van 50%.
Ik wil het hebben over liefde.
Vorige week zei mijn zoon: ‘Ik denk dat ik verliefd ben maar hoe weet ik dit zeker?’
Dan denk ik dat weinigen de liefde zo mooi kunnen beschrijven als oud profvoetballer Andre Raes. Of hij het nu over zijn liefde voor een zonsondergang, tjirpende vogels, zijn kinderen, zijn vrienden, de sport of over zijn levenspartner heeft… Je verdrinkt in zijn teksten en je kunt je met bepaalde teksten vereenzelvigen. Hij kan het zelfs met weinig woorden duidelijk maken:
That’s why… stond er boven een foto van zijn lachende levensgezel en dat is voor mij één de mooiste liefdesverklaringen.
‘Jij bent de reden van deze glimlach!’, is er ook wel eentje.
Ik toon dit aan mijn zoon waarop hij glunderend naar zijn kamer loopt. Af en toe zijn er zelfs geen woorden nodig om liefde zien of te herkennen, zoals moederliefde.Dat is een aangeboren iets.

Bij deze een mooie dag gewenst aan alle mama’s die met liefde en genot hun eicel vrijwillig lieten splitsen, om zo hun genen verder te zetten.
Aan alle vrouwen met een partner, want het blijven kleine jongetjes… toch?
En aan alle vrouwen die liefdevol hun huisdier in de armen sluiten en zo hun moederhart laten spreken.
Laat vandaag een dag van liefde en begrip zijn. Maar o wee dat mijn zoon zijn hartje gebroken wordt…

Martine de Weerdt

Facebook384
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!