Laatste nieuws:

Beste wielrensters ter wereld komen met BeNe ladies tour naar Essen

Dit jaar zal een meerdaagse rittenkoers, bestaande uit de beste wielrensters ter wereld, Essen aandoen. De tweede etappe van de BeNe Ladies tour zal starten vanuit Essen. Essen heeft eerder al bewezen dat het een prima plaats is als vertrekpunt van grote wielerwedtsrijden. In het verleden is er al eens een etappe gestart van de Eneco tour en de Bimckbanktour. Toen kon Essen genieten van de beste wielrenners en nu kan Essen op vrijdag 19 juli beste vrouwen op de fiets komen aanmoedigen.
Roosendaal en Essen slaan de handen ineen

Vrijdag presenteerden de organisatie, burgemeester Gaston Van Tichelt, sportschepen Brigitte Van Aert en de Roosendaalse wethouder René van Ginderen dat de eerste etappe, na proloog in Utrecht, zal starten in Essen en zal aankomen in Roosendaal.nHiermee wordt één van de meest toonaangevende meerdaagse rittenkoersen bij het vrouwenwielrennen binnengehaald door de twee grensgemeenten. Op vrijdag 19 juli zal de etappe verreden worden.

Kijken bij vertrek en aankomst

Het leuke van deze rit is dat je zowel van het wielrennen kunt genieten bij het vertrek van de rensters als bij de finish, want Essen en Roosendaal liggen per slot van rekening niet heel ver van elkaar. Naast de ‘Depart’ uit Essen, zal het peleton ook nog twee rondes rijden op het Essense grondgebied.

Grote namen

De aandacht voor deelname van deze rittenkoers was groot. In totaal hadden 57 teams belangstelling om deel te nemen aan de rittenkoers. Uiteindelijk was er maar ruimte voor 25 ploegen. Dit betekent dat alle grote teams aanwezig zullen zijn. Hoewel er nog geen definitieve namen bekend zijn gemaakt si het te verwachten dat bekende namen zoals de huidige wereldkampioen Anna van der Breggen, Marianne Vos, Annemiek van Vleuten en Jolien D’Hoore.
Ook is het te hopen dat Puck Moonen haar opwachting zal maken.

VL

Facebook72
Twitter
Follow Me
Tweet