Laatste nieuws:
Cyclocross 2019 Essen - Foto ZandbakVIP - Noordernieuws.be

Cyclocross maakt dit weekend nieuwe start in Essen

Goed nieuws voor veldritliefhebbers in Essen en omstreken. Nog maar een paar dagen slapen en de vernieuwde cyclocross van Essen vindt plaats op de site van de voormalige rangeerloods. Op zaterdag 7 december is heel Essen weer in de ban van het veldritcircus. Slechts 2 maanden geleden leek het nog of de cross niet kon doorgaan maar daar is al lang niets meer van te merken. Van een straffe comeback gesproken!

Steun uit alle hoeken

Twee maanden geleden toen de veldrit uit Essen dreigde te verdwijnen, zetten drie ondernemers uit Essen hun schouders onder het nieuwe project CX Essen. Ook de VZW Molenheidevrienden zegde meteen toe om hen bij te staan en zo ontstond een mooie samenwerking die op slechts twee maanden een heel straffe prestatie neerzette.
“Ik mag toch wel zeggen dat we heel trots mogen zijn wat we op zo een korte tijd hebben bereikt” zegt Robin Jacobs. “Eigenlijk is heel Essen mee op de kar gesprongen want we hebben enorm veel steun gehad van ondernemers en de bevolking”. Daardoor is de VIP ruimte uitverkocht met 1000 aanwezigen en ook de voorverkoop loopt zeer goed. Er werden al meer dan 1000 inkomtickets verkocht wat veel is.

Debuut van Zdenek Stybar, Marianne Vos en Beste Belg uit de Tour

“Sportief gezien hebben we ook de ‘speciallekes’ opgezocht om de mensen een mooi spektakel te bieden” gaat Ron van Nijnatten verder. “Zo kunnen we met veel trots zeggen dat Zdenek Stybar en Marianne Vos hun veldritdebuut dit seizoen zullen maken op onze wedstrijd. Daarnaast komt wegrenner Xandro Meurisse aan de start die in juli nog beste Belg was in de Tour. Hij was bij de jeugd een goed cyclocrosser en wou nog eens in het veld duiken”. Aan uitdagers geen gebrek want ook wereldkampioen bij de beloften Tom Pidcock en lokale toppers als Tom Meeusen en Jim Aernouts staan aan de start.”

Inzetten op lokale verankering

“Tegenwoordig spreekt men binnen het veldrijden nogal vaak over internationalisering maar daar ligt volgens on niemand van wakker. Wij willen terug naar de basis: lokale verankering. De cyclocross bij ons moet in Essen en omstreken uitgroeien tot ‘the place to be’. Daarom zetten we in op een feesttent met het lokale DJ Team Wol en werken we niet met een klassieke cateraar maar hebben we alleen lokale foodtrucks om de bezoeker nog meer comfort en variëteit te bieden.”

Kijkje nemen in de douaneloods en dansen met Sam Gooris

De dag na de wedstrijd is er een gratis familiedag waar volwassenen en kinderen een hele dag aan hun trekken kunnen komen. “We starten met de jeugdinitiatie onder leiding van Jim Aernouts”, de publiekstent wordt omgebouwd tot een springkastelenparadijs, workshops en mensen kunnen een kijkje nemen in de douaneloods waar ze al een eerste impressie krijgen van Robotland” vertel Seppe Vandekeybus, CEO Van Robotland. “Om 17:00 vrolijken we het geheel op met een optreden van Sam Gooris. De VIP-tent wordt opgengesteld voor iedereen en ook de lokale foodtrucks blijven staan zodat de innerlijke mens ook aan zijn trekken komt. Kortom, 7 en 8 december verwachten we iedereen op de site van de voormalige rangeerloods!”

Programma:

Zaterdag 7 december: cyclocross van 10;00 tot 21:00, met wedstrijden om 10:00 Nieuwelingen, 11:00 Junioren, 12:00 G-Cyclocross, 13:45 Dames Elite, 15:00 Heren Elite + U23
Zondag 8 december: van 11:00 tot 20:00 Familiedag

RJ

Facebook178
Twitter
Follow Me
Tweet
Zoetwater en zoutwater Aquaria - Brouwers Roosendaal