Laatste nieuws:
BeNe Ladies Tour Essen - Roosendaal - (c) Noordernieuws.be 2019

BeNe Ladies Tour: Kristina Siggaard wint etappe van Essen naar Roosendaal

Vrijdag 19 juli was Essen het startpunt van de eerste etappe van de BeNe Ladies Tour. Eerder presenteerden de gemeente Essen en Roosendaal samen al dat beide plaatsen respectievelijk de start- en finishplaats van deze etappe werden. De etappe werd gewonnen door de Deense renster Kristina Siggaard en de Nederlandse Amy Pieters van Boels Dolmans kreeg, dankzij haar suprematie in de tussensprints, de leiderstrui van de BeNe ladies Tour om haar schouders.

Essen was massaal aanwezig
De gemeente Essen bewijst nog maar eens opnieuw dat zij prima het depart van een etappe kunnen faciliteren. Dit mede dankzij de vele enthousiaste Essenaren, die massaal de start kwamen bijwonen en hebben geholpen als seingever. Net als eerder bij de etappes van de Eneco Tour en die van de Binckbank Tour, waren de Essenaren ook nu in grote getale aanwezig bij de presentatie van de vrouwenploegen en natuurlijk bij de start.

Blessureleed Jolien D’Hoore
Een aantal grote namen waren aanwezig bij de start van de etappe, maar tijdens de rit waren er ook een aantal valpartijen, waarbij Jolien D’Hoore het meest bekende slachtoffer was. De gelauwerde baanwielrenster die ook een mooie staat van diensten heeft op de weg, brak na een val haar elleboog. Andere rensters die moesten opgeven waren de Duitse Laura Sussemilch, die haar sleutelbeen brak. Ook voormalig Belgisch kampioen op de weg, Kaat Hannes, viel uit met knieletsel.

Trapje
De organisatie bleek attent te zijn om eventueel letsel al bij het podium te voorkomen. Het trapje van het podium bleek wankel te staan, waarop de wedstrijdleider meteen hiervan gewaar maakte. Uiteindelijk werd euvel heel vakkundig opgelost met een stapel bierviltjes.

101 BeNe Ladies Tour Essen - Roosendaal - 2019 - (c) Noordernieuws.be - P1030302

Rensters en sociale media
In het team van Lotto Soudal zat ook de Nederlandse wielrenster Puck Moonen. Zij is een verdienstelijke renster, maar vooral bekend om haar activiteiten op de sociale media. Van de Nederlandse sportvrouwen heeft zij met ruim 364.000 volgers op Instagram de meeste volgers. Naast haar zijn er nog vele andere wielrensters die je via hun sociale media-account een leuk inzicht geven in hun leven in de koers en daarbuiten.

Het was een prachtige dag, waar nog maar eens bleek dat de Essenaren ook het vrouwenwielrennen een warm hart toedragen. Essen wordt steeds meer een echte wielergemeente met de jaarlijkse Cyclocross en nu al voor de derde maal het startpunt van een etappe in een grotere, meerdaagse ronde.

VL

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook22
Twitter
Follow Me
Tweet