Tom Dumoulin vertrekt uit Essen en wordt eindwinnaar BinckBank Tour 2017

Tom Dumoulin vertrekt uit Essen en wordt eindwinnaar BinckBank Tour 2017

De BinckBank Tour van 2017 is gewonnen door Tom Dumoulin. Essen had dit jaar de eer om het vertrekpunt te zijn van de laatste etappe van deze meerdaagse koers door België en Nederland.

Wereldtop

Op zondag 13 augustus streek het internationale wielercircus neer in ons kleine Essen. In de Beliestraat, waar de bussen van de ploegen geparkeerd stonden, en op het Heuvelplein meldden de renners zich aan voor de laatste etappe naar Geraardsbergen. Naast eindwinnaar Dumoulin waren ook renners als Peter Sagan, Greg Van Avermaet, etappewinnaar Jasper Stuyven, Lars Boom en nog vele andere grote namen van de internationale wielerwereld.

Sagan

Wereldkampioen Peter Sagan was waarschijnlijk de grootste publiekstrekker in Essen. Hij was dan ook de laatste renner die zich inschreef als deelnemer aan de etappe van zondag. Hiermee kreeg hij de volle aandacht van het massaal aanwezige publiek. Bovendien was er een delegatie Slowaakse supporters en het gemeentebestuur aanwezig om hem een goede koers toe te wensen. Iets waar de renner duidelijk door geraakt was. Ook nam de populairste renner van de wereld alle tijd om wielerliefhebbers een handtekening te geven alvorens hij zich aanmeldde bij de startlijn.

Valse start

Burgemeester Van Tichelt had de eer om het startschot te mogen lossen. De burgemeester had alleen probleem met het pistool dat eerst weigerde. De eerste renners reden dan ook al weg toen uiteindelijk het pistool deed wat het moest doen en de renners zo officieel konden vertrekken. Naast de start maakten de renners ook nog een rondje door Essen, zodat al het publiek het peloton ook nog in actie kon bewonderen.

Feest in Essen

Al met al was het een geslaagde dag voor de gemeente Essen. Naast het départ op het Heuvelplein was er ook een plein waar het publiek terecht kon en een drankje kon drinken voor één Euro. Een mooi initiatief van een aantal Essense ondernemers, maar er waren daar ook wat negatieve geluiden over te horen omdat dit plein concurreerde met de lokale horeca. Verder kan er alleen maar gesproken worden van een zeer geslaagde editie van de deze laatste etappe die vertrok vanuit Essen.

VL

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook10
Twitter
Follow Me
Tweet