Laatste nieuws:
Ludo Somers wint visrookwedstrijd bij café De Meeuw

Ludo Somers wint visrookwedstrijd bij café De Meeuw

Acht deelnemers toonden hun kunnen bij de twaalfde visrookwedstrijd bij café De Meeuw: Ludo Claessens, Roger Kerstens, Winny Goosen, Lu Raymakers, Willy Gabriëls, Jolanda Somers, Ludo Somers en Fons Van Dorst. Deze wedstrijd werd 12 jaar geleden gestart door Ludo Claessens, Fons Van Dorst en Chil Deckx en vijf jaar geleden werd dit door visclub De Knorhaan overgenomen.

“De gerookte makrelen worden door een vierkoppige jury gekeurd op uitzicht, kleur, gaarheid en smaak.” vertelt Ludo Claessens, “Elke vis is gelabeld met een anoniem nummer. De vissen worden gerookt op eik en beuk, eventueel met een kruidenmengeling. Vrijdag heeft iedere deelnemer bij café De Meeuw drie makrelen gehaald. Die moesten ze schoonmaken, pekelen en drogen naar eigen inzicht en vandaag dus roken. Van die drie moeten er twee ingeleverd worden voor de keuring. We zijn allemaal kameraden van elkaar, dus voor ons is het heel belangrijk dat het gezellig en ludiek is. De winnaar krijgt een prijsbekertje en als je in vijf jaar tijd drie keer hebt gewonnen, krijg je de wisselbeker die indertijd werd geschonken door Jaap Verkerk. Na het overlijden van Jaap heeft Fons Jacobs de leiding over de jury overgenomen.”

Om 17:00 moesten de gerookte makrelen ingeleverd worden en begon de jury met proeven en keuren. Ondertussen konden de aanwezige bezoekers iets lekkers drinken en diverse gerookte vissorten eten. Er was muziek, een springkasteel voor de kinderen, het weer werkte mee, oftewel: een prachtmiddag waar iedereen het naar de zin had. Twee deelnemers en bedwingers van de Dodentocht in Bornem, Patrick en Kevin, waren ook aanwezig en waren nog steeds dorstig na hun geweldige prestatie.

Patrick (links) en Kevin
Patrick (links) en Kevin

Na het zorgvuldige keuren en proeven door de jury werd de uitslag bekend gemaakt. De drie eerste plaatsen werden gewonnen door: 1) Ludo Somers, 2) Lu Raymakers en 3) Ludo Claessens.

Winnaar Ludo Somers
Winnaar Ludo Somers

Geniet even mee met dit filmpje en onderstaande foto’s!

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook32
Twitter
Follow Me
Tweet