Laatste nieuws:
De hobby van Johny Gabriëls - biljarten

De bijzondere hobby van… Johny Gabriëls!

Biljarten, het is de lust en het leven van Johny Gabriëls ( 77) die al sinds zijn 18de de biljartsport enthousiast beoefent.

Emiel Ossenblok

“Op mijn 18de ben ik met biljarten bij Emiel Ossenblok in de Spoorwegstraat begonnen, vlak bij café Rex”, vertelt Johny. “Daar heb ik het meeste geleerd. Als ik van mijn werk kwam, ging ik vaak een pintje drinken bij ‘Het Buffet ’in het station, maar mijn vader had niet graag dat ik daar kwam. Miel en mijn vader kenden elkaar, dus ging ik voortaan daar naar toe. Er stonden twee biljarttafels, een grote en een kleine. Biljarten leek me leuk, ik wilde het ook proberen en vond het meteen een toffe sport. Ze vroegen of ik in de club wilde komen en de eerste match die ik speelde won ik. Ik ben nog nooit zo zat naar huis gegaan als toen!”

Johny Gabriëls biljarten met de Meeuw

Verhuisd naar café De Meeuw

“In dat café heb ik nog twaalf jaar gespeeld, toen stopte het café en zijn we verhuisd naar café De Meeuw. Toen ik jong was, speelde ik bij Excelsior en kwamen we daar bijeen, het was dus een bekend café voor mij. Ik werd er lid van biljartvereniging K.O.T. (Krijt Op Tijd) en de matches die we speelden waren de cafés tegen elkaar. De eerste match was tegen café Witkap in Achterbroek, daarna tegen Witkap in De Meeuw. We hebben gespeeld tegen De Arabieren, Bostella, Volkshuis, Vlaamse Leeuw, Boentbos,…”

De hobby van Johny Gabriëls biljarten

Seniorenclub Meeuwen

“Tussen de matches door speelde ik met anderen, die ook wel even wilden biljarten. Soms gaven spelers elkaar aanwijzingen, maar doorgaans hield men de kennis en vaardigheden voor zichzelf. Een paar jaar na mijn pensionering ben ik bij de seniorenclub ‘Meeuwen’ gegaan. Bij K.O.T. speelden we doorgaans ’s avonds en dat werd me teveel. Bij de senioren spelen we overdag en dat kwam veel beter uit.”

De hobby van Johny Gabriëls biljarten

Rebelse Meeuwkes

“Er kwamen zoveel leden bij, dat het twee verenigingen werden: Meeuwen 1 en Meeuwen 2, zo’n 24 spelers. We spelen tegen dertien andere ploegen, in Essen, Nispen, Putte, … maar ook tegen elkaar. Elke week, twee weken, spelen uit en thuis tegen anderen. Dre Van Tichelen vroeg me indertijd of ik het papierwerk voor Meeuwen 1 en 2 op me wilde nemen en dat doe ik nu al bijna 27 jaar. Ondertussen is er een derde club bij, de ‘Rebelse Meeuwkes’.”

Geweldige sport

“Om de twee, drie weken speel ik een match, maar omdat ik gebonden ben aan de mobiele taxi, speel ik geen uitwedstrijden meer. Ik vind het nog steeds een geweldige sport en ik leer nog steeds weer wat bij, ondanks dat ik het al 58 jaar speel. Het is ook een heel sociale sport, want je bent altijd onder elkaar, je kent elkaar al lang, dus je raakt bevriend met elkaar. Zolang ik een keu vast kan houden zal ik blijven spelen, want het was en is mijn grote hobby!”

NN

Facebook29
Twitter
Follow Me
Tweet