Laatste nieuws:

Kerstbierfestival 2018 van start

Vandaag ging om 13:30 het Kerstbierfestival 2018 van start. Al ruim voor de opening van het festival stond er een lange rij voor de ingang van het volledig uitverkochte festival dat jaarlijks door O.B.E.R. wordt georganiseerd. Dit jaar worden de bezoekers getrakteerd op een selectie van bijna 200 biersoorten die allemaal te maken hebben met deze tijd van het jaar.

Uitverkocht

Elk jaar lijkt het er op dat het festival steeds sneller raakt uitverkocht. Binnen een etmaal waren de toegangskaarten voor de zaterdag in de voorverkoop op 1 augustus al uitverkocht. Hetzelfde gold voor de kaarten voor de zondag. Omdat O.B.E.R. toch ook vooral een Essense vereniging is, stellen zij op zaterdag vanaf 19:00 deuren terug open voor mensen die geen kaartje meer wisten te bemachtigen. Dan zijn genoeg bezoekers van het eerste uur van de zaterdag alweer vertrokken en is er weer ruimte voor nieuwe belangstellenden.

Uitverkocht O.B.E.R. Kerstbierfestival Essen 2018

Murder

Dit jaar heeft de organisatie van het Kerstbierfestival samen met de Essense microbrouwerij ‘Crow Mountain’ de tweede editie van hun vorig jaar al zo succesvolle ‘Murder‘ ontwikkeld. Dit bierproduct werd afgelopen woensdag voorgesteld aan het publiek en kan exclusief geproefd worden op het kerstbierfestival.

Essen in december

In december is Essen een bruisende gemeente. Zo zijn er jaarlijks vele initiatieven vanuit Essen rond ‘De Warmste Week’. Jaarlijks wordt de cyclocross georganiseerd en natuurlijk mag het Kerstbierfestival hier niet in ontbreken. Zoals elk jaar is het festival weer een feestelijke bedoening. Ook de verslaggever van dit artikel gaat al jaren naar dit evenement. Later zullen er nog meer foto’s volgen.

VL

Facebook30
Twitter
Follow Me
Tweet