Laatste nieuws:
Soep op de stoep tegen armoede - CDV Essen - (c) Noordernieuws.be - HDB_1314u

‘Soep op de stoep’ tegen armoede

Armoede lijkt voor veel mensen een ‘ver van mijn bed’ verhaal. Maar wist je dat 1 op de 7 Belgen in armoede leeft?

Vooroordelen

Armoede kent veel vooroordelen, maar mensen komen hier vaak in terecht zonder dat ze er zelf iets aan kunnen doen. Denk aan ontslag, ziekte, faillissement, echtscheiding… Dit brengt altijd heel vervelende consequenties met zich mee, tot en met niet naar de dokter gaan, omdat je het niet kunt betalen. Vreselijke situaties, die niet van deze tijd horen te zijn.

Soep op de Stoep

‘Samen tegen Armoede’ wil de taboes doorbreken die er rond dit gevoelige onderwerp zijn en ook de complexiteit van dit web in beeld brengen. Ieder jaar worden er daarom acties georganiseerd in de adventperiode, zoals ‘Soep op de stoep’. Welzijnszorg vzw zorgt dat de opbrengst van deze acties ten goede komt aan de Welzijnsschakels in Vlaanderen.

In de snijdende kou voor het goede doel

Bij café Onder den Toren stonden vrijwilligers van het CD&V in de snijdende wind en kou tomaten-groentensoep en pompoensoep uit te delen, waar een vrije gift voor kon worden gegeven. 6 grote potten waren er gemaakt en alle 6 waren ze op. De heerlijke soepen waren gemaakt door Brigitte Van Aert, Imelda Schrauwen, Brigitte Quick, Judith Francken, Marita Verpalen en Maria Konings en waren een gulle gift meer dan waard!

Vlnr: Corry, Guy, Ludo, Brigitte, Liesje en Marita

LW

Facebook89
Twitter
Follow Me
Tweet