Laatste nieuws:
Ingrid Van Kerckhove - Voetreflexologe - Voetreflextherapeute - Voetreflexologie

Trots op mijn beroep, Ingrid Van Kerckhove vertelt!

Mensen lopen op hun voeten en er zijn heel veel uitdrukkingen die met voeten te maken hebben. Aan iemands voeten liggen, onder de voet raken, geen voetbreed wijken, op gespannen voet leven met…, met beide voeten op de grond staan., …

Nieuwsgierig naar het leven zelf

Ingrid Van Kerckhove (65) is altijd geïnteresseerd geweest in handen en voeten en begon als pedicure. “Ik ben begonnen als pedicure, maar heb dat niet lang gedaan”, vertelt Ingrid. “Ik was in verwachting en na mijn bevalling deed ik heel ander werk. Als kind wilde ik 3 dingen doen: studeren, sociaal-assistente en lesgeven. Dus niet of-of, maar en-en. Die 3 beroepskeuzes heb ik later weten te combineren in mijn huidige werk. Ik was en ben nog steeds heel nieuwsgierig. Alles triggert me, maar vooral ben ik nieuwsgierig naar het leven zelf.”

Kaartleggen

“Op mijn 19de begon ik met astrologie en tarotkaarten, zoals zoveel mensen in die tijd. Mijn grootmoeder legde kaart en die herinnering hield ik zo levend. Mijn omgeving vroeg me vaak om kaart te leggen. Voor hen deed ik dat wel, want het was een hobby. Sowieso is symboliek heel belangrijk voor me, denk dan aan numerologie, pendelen, kaartleggen, … “

Voetreflexologie

“Heel je voet is een drukpunt, dat weer onderverdeeld is in talloze andere drukpunten. Die punten stralen via de energiebanden uit naar je organen. Doordat ik zelf problemen had met mijn voeten, begon ik daar aan te werken. Ik gebruikte de drukpunten om te voelen waar het probleem in mijn lichaam zat. Ik merkte dat dat hielp en als mijn kinderen problemen hadden, deed ik het bij hen ook. Meer en meer verdiepte ik me in voetreflextherapie en deed veel onderzoek.”

Veel klachten zijn stress gerelateerd

“Op een gegeven moment wilde ik ook andere mensen op deze manier helpen. Ik ben toen een opleiding ‘Voetreflextherapie’ gaan volgen en meteen ook ontspanningsmassage. Als gediplomeerd voetreflexologe ben ik daarna mijn praktijk begonnen. Het grootste aantal klachten heeft als basis stress. De klachten hier aan gerelateerd zijn zeer divers, maar het zijn vooral darmklachten. Onze darmen nemen namelijk alles op, het is een soort tweede geheugen.”

Complementaire toevoeging

“Stress uit zich op diverse plekken in ons lichaam, zoals de ademhaling, maar ook bijvoorbeeld met pijn in je been, omdat er iets in de nek verkeerd zit. Als je op een bepaalde plek pijn hebt, kan de oorzaak heel ergens anders liggen. Voetreflexologie is geen wondermiddel en geen alternatief voor een medische behandeling. Het is een complementaire toevoeging, die het evenwicht in ons lichaam herstelt door het stimuleren van de bloed- en energiecirculatie.”

Resultaat na 3 behandelingen

“Ik behandel wel de voeten, maar ben met de persoon in zijn geheel bezig. Na 3 behandelingen voetreflextherapie moet iemand echt resultaat voelen. Als me wordt gevraagd of er een vervolgafspraak moet worden gemaakt, raad ik mensen altijd aan om eerst naar hun lichaam te luisteren. Het gaat mij erom, dat mensen met een goed gevoel buiten gaan en met hun 2 voeten weer in de wereld staan. Ik heb altijd het gevoel dat ze hier een deel van hun geestelijke bagage achterlaten en lichter en helder naar buiten gaan.”

Trots op mijn beroep

“Ik ben trots dat dit op mijn pad gekomen is en dat ik het gedaan heb. Trots dat ik het in deze ruimte kan delen met anderen, met gevoel, een luisterend oor, mededogen en heel veel liefde!”

www.goudenoogst.be

LW

 

Facebook23
Twitter
Follow Me
Tweet