Laatste nieuws:
Bierfestival Essen 2017 - (c) Noordernieuws.be IMG_20171216_125207u70

Kerstbierfestival O.B.E.R. weer van start

Vandaag en morgen is Essen weer het centrum van de bierwereld. Dit lijkt misschien wat overdreven, maar in de loop der jaren is het kerstbierfestival van O.B.E.R. uitgegroeid tot een bierfestival van internationale allure. Dit jaar was de zaterdag al op de eerste dag van de voorverkoop volledig uitverkocht in slechts enkele uren tijd. Ook de kaartjes voor de zondag zijn inmiddels allang niet meer te krijgen. Bierliefhebbers van over de hele wereld hebben het festival in Essen dan ook inmiddels ontdekt.

217

Het heilige nummer is dit jaar 217. Zoveel verschillende bieren van tap en van de fles kun je dit jaar proeven op het Kerstbierfestival. Naast de grote hoeveelheid van veelal gerstenat is er ook dit jaar weer een uniek proefglas van de editie van dit jaar. Die gaat vergezeld met een biercatalogus, waarin alle biersoorten staan weergegeven met een korte beschrijving.

Bier app voor smartphones

Naast het proefglas en de catalogus zijn er dit jaar ook weer apps ontwikkeld, waarin de bezoekers hun bevindingen kunnen delen met de andere bierliefhebbers. De app ‘Kerstbier Festival 2017’ is dit jaar ontwikkeld voor zowel toestellen met ‘Android‘ als ‘IOS‘ van Apple. Een andere app die leuk is om te gebruiken, is de ‘Untapped’ waar mensen hun bevindingen van verschillende biersoorten op kunnen delen.

Lange rij

Ook dit jaar was er op zaterdag weer een lange rij mensen voor de Heuvelhal te vinden. Ondanks dat alle bezoekers al in het bezit waren van een toegangskaartje, wilden ze toch zo snel mogelijk genieten van het Kerstbierfestival. Zoals eerder al gemeld waren de kaartjes voor dit jaar snel uitverkocht. Om de bewoners van Essen toch nog de mogelijkheid te bieden om het festival bij te wonen, kun je zonder kaartje op zaterdag van 19:00 de Heuvelhal binnen. Hierbij moet wel vermeld worden dat er maar een beperkte toegang is. Dit in verband met de regels omtrent de brandveiligheid. De ervaring leert dat tegen 19:00 de eerste bezoekers vaak al vertrokken zijn, zodat er weer ruimte is voor nieuwe geinteresseerden. Toch kan het dus zijn dat je nog even moet wachten voor je naar binnen kunt.

Kaartjes tip

Zoals elk jaar heeft het festival zich weer overtroffen ten opzichte van eerdere edities. Als je dit jaar geen kaartjes heb bemachtigd en volgend jaar er toch weer vanaf het begin bij wilt zijn, kan je het beste de facebookpagina en de website van O.B.E.R. in de gaten houden. Zo weet je zeker dat vanaf het moment dat de voorverkoop begint, je erbij bent.

Morgen volgt er nog een meer uitgebreide fotoreportage van het festival.

VL

Facebook10
Twitter
Follow Me
Tweet