Laatste nieuws:
Teken de petitie Lisa van Hoof tegen dierenmishandeling - Lisa van Hoof - (c) Noordernieuws.be 2018 - HDB_9288

Lisa van Hoof start petitie tegen dierenmishandeling

Het is alweer een jaar geleden dat de kat van Lisa van Hoof ineens niet meer thuiskwam. Ze deed navraag bij de gemeente, maar kwam van een koude kermis thuis.

Een muur van onwil

“Toen ik navraag deed bij de gemeente of er een kat gevonden was, mogelijk doodgereden, liep ik overal tegen een muur op. Mijn kat was gechipt, maar er was geen chiplezer, om een foto van een overleden dier te plaatsen was te luguber, geen tijd om vermiste/gevonden dieren op te zoeken in een database, enzovoort, enzovoort. Maar er zijn vrijwilligers genoeg om hier wat in te betekenen. Trouwens, een chip lezen is een kwestie van een paar seconden, net als het nemen van een foto. Nu is Lutje De Wagter de enige die er mee bezig is en zich hier voor inzet. Dode dieren worden door de gemeente schijnbaar zo onder de grond gestopt of vernietigd.”

Dagelijks berichten over vermiste of gedode dieren

“Ik heb zelfs aangeboden een eenvoudig cameraatje te doneren, zodat mensen van de gemeente een foto kunnen maken als ze een dier vinden. Maar nee, ook dat kon niet. Allemaal te arbeidsintensief vanwege het uiteenlopende takenpakket. Overal stoot je je neus aan onwil. De gemeente heeft een jaar geleden beloofd een chiplezer aan te kopen. Maar het is onduidelijk of dit ook daadwerkelijk is gebeurd. Terwijl er niets erger is dan dat je dier vermist is of op een vreselijke manier is omgekomen. Dagelijks word je met berichten om de oren geslagen over katten die vermist zijn, honden die gestolen zijn. Dierenbeulen die katten in brand steken, stroppen zetten, dieren vergiftigen, gebakken spons dat wordt neergezet, … En kennelijk kunnen ze hun gang aan, want wordt hier iets mee gedaan? Niet dus.”

Dierenmishandeling moet prioriteit hebben

“Nadat mijn eigen kat verdwenen was en ik las over een kat die met een strop om zijn nekje thuiskwam, was voor mij de maat vol. Ik wil dat dierenmishandeling stopt en daarom ben ik deze petitie begonnen. Iedere partij moet het onderwerp ‘dierenmishandeling’ hoog op de lijst hebben staan!”

Sta op tegen dierenmishandeling en teken de petitie!

Ben jij ook zo tegen dierenmishandeling en vind jij ook dat de gemeente hier zich veel harder voor moet inzetten? Teken dan hier de petitie, dan kan deze voor de verkiezingen overhandigd worden aan alle politieke partijen!

NB: Straten of buurten waar dierenbeulen actief zijn, kun je ook altijd melden via Noordernieuws.be. Zo wordt het inzichtelijk waar deze figuren aan ‘het werk’ zijn.

LW

Facebook140
Twitter
Follow Me
Tweet

2 Reacties

  1. Kinderen en dieren moeten altijd beschermd worden. Ze zijn zo verschrikkelijk kwetsbaar.

  2. Lisa let op, je gaat VEEL tegenwind krijgen. Blijven doorgaan ook al wordt het moeilijk. Zeker niet opgeven.
    Niet vergeten, je staat er niet alleen voor.
    SAMEN STERK. DAAR DOEN WE HET VOOR.