Laatste nieuws:
Dierenbeulen in kaart gebracht

Dierenbeulen in kaart gebracht

Een poosje geleden plaatsten we het schokkende bericht van een katje dat met een strop rond zijn nekje thuiskwam. Maar al eerder plaatsten we dergelijke berichten, bijvoorbeeld over een pup die werd vergiftigd. Het ene verhaal roept het andere op en zodra hier over wordt gesproken, weet altijd wel iemand waar dit soort praktijken nog meer gebeuren.

Waar slaan dierenbeulen toe?

Wie zijn die dierenbeulen, in welk gebied voeren ze hun vernietigende, verdriet en pijn zaaiende, praktijken uit? Natuurlijk altijd anoniem, want hier hoort nu eenmaal een laffe persoon bij. Om in kaart te brengen waar deze dingen gebeuren, doen wij hierbij een oproep en vragen uw hulp.

Melding maken

Bent u, of kent u mensen die het afgelopen jaar slachtoffer zijn geworden van een laffe dierenbeul? Die hun liefste vriendje af hebben moeten staan door stroppen, gif of andere dingen? Die hun liefste vriendje nooit meer hebben teruggezien? Meld dit dan aan ons en wij maken per gemeente een lijst waar deze dingen voorkomen. We hebben het hier niet over aangereden dieren, hoe vreselijk dit ook is. We willen het ‘werkgebied’ van dierenbeulen inzichtelijk maken.

Wat vragen wij van u

Stuur ons via facebook of via de contactpagina waar en wanneer (ongeveer) het is gebeurd, in welke straat of omgeving en hoe. Als voorbeeld:
Kat vergiftigd in de … straat/wijk, op/rond … datum
Of:
Hond in klem in …. straat/wijk, op/rond… datum.

Vanzelfsprekend wordt iedere melding anoniem verwerkt!

Achter iedere melding ligt een enorme berg verdriet en onbegrip. De vraag is altijd: waarom? Maar er zijn geen redenen voor, die bestaan ook niet. Althans, niet bij redelijk en normaal denkende mensen.

Door dingen inzichtelijk te maken kunnen we elkaar informeren en nog meer alert zijn. Niemand heeft het recht om weerloze dieren te laten verdwijnen of te doden…

Brecht/Sint-Lenaarts
  • November: kitten met voorpootje in klem, voorpootje moest verwijderd worden
  • Omgeving Grensstraat: diverse vergiftiginen
  • Regio Sint-Lenaarts: meerdere huiskatten spoorloos verdwenen.
  • Zaterdagavond, 10 november, vond iemand haar kat stuiptrekkend terug in de Vaartstraat, tegen brug 10. De kat werd kennelijk vergiftigd en is met spoed naar de dierenarts gebracht. Ze kreeg een bloedzuivering en heeft het gelukkig overleefd.
Essen
  • Begin juli: kat vermist Kapelstraat. Kennelijk verdwijnen hier met regelmaat dieren die nooit meer worden teruggevonden.
  • 3 september: kat met strop om nekje thuisgekomen in de Bosbessenlaan.
  • In de Eksterlaan is iemand die katten vergiftigt.
Turnhout
  • September t/m november: 3 katten vergiftigd gevonden, 2 in de tuinen van Steenweg op Oosthoven en 1 in de Hogestraat (aangrenzende tuinenblok). 2 ervan zijn nog bij de dierenarts geraakt, maar alle 3 hebben ze het niet overleefd. Regelmatig hangen er ook flyers op van verdwenen katten.

Foto: Pixabay

LW

Facebook68
Twitter
Follow Me
Tweet