Laatste nieuws:
01 Kattenbeul aan het werk in het woonbos op Essen-Wildert - Noordernieuws.be 2018 - HDB_8983c q85
Rocky, die gelukkig het vreselijke gebeuren overleefde

Kattenbeul(en) aan het werk

Iemand die de naaste buren terroriseert en nu ook dieren laat verdwijnen of doodt? In het achterste deel van de weekendzone in Wildert gebeuren onplezierige dingen.

Anonieme brief

“De ellende begon met een brief in april”, vertelt Chantal. “Daarin werd geklaagd over één van onze honden die teveel zou blaffen. Niet aan de deur komen om er over te praten, nee, een anonieme brief die ook bij onze buren werd bezorgd. Kennelijk om mensen tegen elkaar op te zetten, want wie heeft dat gedaan? In mijn boosheid heb ik die brief verscheurd, maar toch maar weer geplakt. Je moet tenslotte dingen aan kunnen tonen.”


Konijntje weg

“Je kan niks bewijzen, maar we weten allemaal over wie het gaat”, zegt een buurman. “Diezelfde persoon klaagt over letterlijk alles. Als iemand een bladblazer gebruikt, een houtkachel stookt, het gras afrijdt, de haag snoeit, … Het gaat maar door. Die persoon vindt dat we niks aan onze tuinen mogen of mogen doen: laat de natuur haar gang gaan. Alles wordt in de gaten gehouden, zijn vrouw houdt zelfs alles met een verrekijker in de gaten. Ik had in mijn hof 2 konijntjes van mijn petekind lopen. Die waren in hun tuin terecht gekomen en meteen werd er geklaagd. De volgende dag was er een konijntje weg.”

Valse aantijgingen

“De politie wordt constant over alles en niks gebeld”, vult Chantal aan. “Ik ben een enorme dierenvriend en er werd gezegd dat ik mijn paardje verwaarloosde! De politie is geweest en die kon niks constateren. Ik heb gezegd: ‘Kom nog maar een paar keer kijken.’ Dat hebben ze ook gedaan en zagen iedere keer dat mijn dieren prima verzorgd worden. Mijn dieren zijn mijn alles en je kan me niet bozer maken dan te zeggen dat ik er niet goed voor ben! Ondertussen hebben we al 4 katten moeten afgeven. 3 zijn er spoorloos verdwenen en van eentje weten we zeker dat die in een klem heeft gezeten. De dierenarts vertelde dat en ook dat hij gif was gevoerd. In de maag zaten andere kattenbrokjes dan wij onze katten geven, met gif dus.”

Onze Rocky met een strop om zijn nekje

“Deze terreur is al een poosje bezig, maar nu is het zover dat mijn kat Rocky maandagavond met een strop om zijn nekje thuiskwam. Het was heel dun draad en dat is zijn geluk geweest, want nu was het al kantje boord. Natuurlijk heb ik melding gedaan bij de politie, maar iedereen hier weet uiteindelijk om wie het gaat. Maar het is de onmacht dat je eigenlijk niks mag doen, terwijl je wel weet uit welke hoek de ellende komt!”

Op meerdere plekken dierenbeulen

“Sowieso verdwijnen er heel veel katten in Essen, dus er lopen kennelijk meer dierenbeulen rond. Naar het schijnt is er ook eentje in de Patrijzenlaan bezig. Je dier is gewoon niet veilig. Hoe laag zijn we gevallen, dat zelfs je weerloze dier niet veilig is!!”

LW

Facebook307
Twitter
Follow Me
Tweet