Laatste nieuws:
ASC De Grens - Noordernieuws.be 2018 - 20180819_164946 u55

Veranderingen ASC De Grens

Al sinds 1998 is er een officiële supportersvereniging van Royal Antwerp Football Club (RAFC) in Essen. Ooit opgericht door een groep vrienden die een voorliefde hadden voor deze voetbalclub. Vrienden die ook gemeen hadden dat ze graag in het Volkshuis van Essen kwamen en van daaruit wedstrijden bezochten. Altijd een gezellige kleine groep vrienden met een gezamenlijke passie. Daaruit is uiteindelijk de officieel erkende ‘Antwerp Supporters Club ASC De Grens’ ontstaan.

Verandering

Onlangs spraken wij met de huidige ondervoorzitter, Gunther Hoppenbouwers, omdat ons ter ore was gekomen dat er wat veranderingen waren opgetreden binnen ‘ASC De Grens’. Kort gezegd komt het erop neer dat de huidige supportersvereniging het Volkshuis heeft verruild voor het Gildenhuys, ook te vinden in Essen. De oude groep mensen die ooit aan de wieg stonden van ‘De Grens’ zitten nog altijd in het Volkshuis en wonen als onafhankelijke groep de wedstrijden bij.

Waarom de splitsing

Hoppenbrouwers geeft aan dat er sinds de oprichting een hoop is veranderd in de voetbalwereld en ook bij de aanhangers van RAFC. Zo is het aantal supporters enorm toegenomen waardoor steeds meer mensen lid wilden worden van de De Grens. Het gevolg hiervan was dat het aantal leden van de supportersvereniging enorm is toegenomen. Hierdoor moesten er wat zaken veranderen.

Vriendenclub

Eén van de gevolgen van de steeds groter wordende club mensen was, dat de onderlinge verhoudingen tussen de supporters anders is geworden. Er waren meer supporters met een voorliefde voor RAFC met daarbinnen dus ook meer diversiteit in karakter en interesses. De hechte vriendenclub die er ooit was verdween daardoor een beetje naar de achtergrond. Dit is iets wat zeker de mensen die ooit aan de wieg stonden van ASC De Grens jammer vonden. Alhoewel zo’n ontwikkeling wel begrijpelijk is wanneer de vereniging steeds meer leden ging tellen. Ook moesten procedures gewijzigd worden om het groeiend aantal leden op een eerlijke manier te kunnen behandelen.

ASC De Grens

Punten voor uitwedstrijden

Tegenwoordig is het zo dat er wordt bepaald of je mee mag naar een uitwedstrijd aan de hand van het aantal punten dat je hebt opgebouwd. De vereniging krijgt voor elke uitwedstrijd een percentage kaarten toegewezen van RAFC. Per wedstrijd is het aantal beschikbare kaarten bovendien anders. Natuurlijk willen veel mensen mee naar de grote clubs, zoals bijvoorbeeld AA Gent, Anderlecht en Luik. Echter het aantal plaatsen is beperkt en de leden met de meeste punten hebben daarmee het meeste recht op het bijwonen van dit soort uitwedstrijden.

Verhuizing

Alle factoren meegenomen hebben ervoor gezorgd dat ASC de Grens het Volkshuis heeft verruild voor een nieuwe locatie, namelijk het Gildenhuys. De mensen die ooit aan de wieg stonden gaan nog steeds naar wedstrijden toe en doen dit traditioneel met het Volkshuis als thuisbasis. Gunther geeft aan dat er nog altijd zeer veel respect is voor de mensen die ooit begonnen zijn met ASC De Grens. Wat hen betreft is er ook geen enkele rancune en hopen ze dat dit andersom ook niet is.

Lid worden van ASC De Grens

Het is nog altijd mogelijk om lid te worden van ASC De Grens. Als je supporter bent van RAFC ben je van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen zich altijd melden en meer te weten komen via de Facebookpagina van ASC De Grens.

VL

Facebook99
Twitter
Follow Me
Tweet