Zwerfkatten of (gedumpte) kittens?

Zwerfkatten of (gedumpte) kittens?

Het seizoen komt er weer aan. Het seizoen van nestjes kittens in de natuur. Van zwerfkatten of gedumpt door mensen die hun kat niet laat steriliseren.

Kittens worden gedumpt

Het chippen of laten steriliseren/castreren van katten is verplicht. Helaas onttrekken veel mensen zich hier aan. Krijgt de poes een nestje, dan worden de kittens nogal eens gedumpt. Als ze dit overleven, worden dat zwerfkatten die zich ook weer voortplanten. Deze katten zijn vatbaarder voor ziektes en inteelt en hun leven op straat is zwaar en angstig. Lutje De Wagter zet zich in voor deze dieren en werkt hard om ze een diervriendelijk bestaan te geven.

Mama kan zelf kleintjes grootbrengen

Als er een nestje is, dan zet Lutje de kittens in een reiskoffer met de vangbak ervoor en blijft ze in de buurt. De mama komt namelijk altijd terug naar haar kittens. Als de mama dan ook gevangen is, kan ze haar kleintjes nog verder grootbrengen bij een gastgezin of bij Lutje in de pipowagen. Het zijn vooral de wildere mama’s met kittens die bij Lutje komen. Maar sommige gastgezinnen durven het ook wel aan. Als de kittens koud of nat aanvoelen en honger hebben zijn ze meestal gedumpt of is er iets met de mama gebeurd.

Zo snel mogelijk melden

Het is van zeer groot belang om de vondst van een nestje zo snel mogelijk door te geven en als vinder onmiddellijk bij het nestje weg te gaan. Anders verlegt de mama de kleintjes en worden die op hun beurt ook weer zwerfkatjes. Echt gedumpte kittens zijn meestal tam en komen naar u toe gelopen. Helaas wachten de meeste mensen te lang, omdat ze de kleine katjes lief en schattig vinden. Pas als ze groter zijn gaan ze bellen. Met als gevolg dat het socialiseren veel moeilijker is, omdat ze dan al verwilderd zijn.

Meld zwerfkatten en/of nestjes met kittens dan daarom ook zo snel mogelijk aan Lutje. U kunt haar bereiken op nummer 0497 64 00 01. Als ze niet opneemt, kunt u een bericht inspreken. Ze neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Let op: Als u een kitten wil, dan moet u contact opnemen met dierenasiel Canina! Die plaatst de kleintjes, dat gaat niet via Lutje.

Foto: Noordernieuws.be

LW

Facebook310
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!