Laatste nieuws:
Kermis Roosendaal gaat dit jaar definitief niet door

Kermis Roosendaal gaat dit jaar definitief niet door

Wellicht wel kermis in Wouw

Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag besloten dat de kermis in Roosendaal dit jaar definitief niet doorgaat. De risico’s zijn, ondanks recente versoepelingen, te groot en de coronaregels niet te handhaven op de plek waar de kermis zou moeten plaatsvinden. Er is gekeken naar alternatieve mogelijkheden, maar ook daar bleken geen haalbare scenario’s tussen te zitten. De kermisexploitanten en de lokale horeca zijn inmiddels op de hoogte gebracht van het besluit.

“Wij betreuren deze beslissing. De Roosendaalse kermis is een begrip in de gemeente en de wijde omtrek. Maar afgelasten is het enige verstandige besluit dat we konden nemen in de huidige situatie,” aldus binnenstadswethouder Cees Lok. “We hebben alle scenario’s uitvoerig bekeken. Variërend van het inrichten van een evenemententerrein tot bijna letterlijk een hek om het kermisterrein en vooraf iedereen testen op lichaamstemperatuur, voordat ze het terrein betreden. Bij alle scenario’s bleken de risico’s té groot,” vult burgemeester Han van Midden aan.

Mogelijk wel aangepaste kermis in Wouw

Over de kermis in Wouw, die zou moeten plaatsvinden van 12 t/m 15 september, is nog geen besluit genomen. Mogelijk kan die, met de nodige aanpassingen, wél doorgaan dit jaar. Het kermisterrein in Wouw is beter in te richten, de bezoekersstromen zijn kleiner en veel beter te reguleren én de omvang van de kermis is aanzienlijk kleiner. Dat maakt dat het college heeft gevraagd om voor de Wouwse kermis in overleg te gaan met hulpdiensten, kermisexploitanten, horeca, handhavingsdiensten en goed te kijken naar andere gemeenten, om te kijken of er toch manieren zijn om de kermis door te laten gaan.

Laatste moment

Het gemeentebestuur heeft tot het laatste moment gewacht met het besluit tot afgelasten. Dit in de hoop dat de versoepelingen, die vanaf 1 juli gelden, een opening zouden bieden om ook de Roosendaalse kermis toch in een bepaalde vorm door te kunnen laten gaan. Maar een dergelijk groot evenement binnen de Corona-maatregelen (1,5 meter) is niet haalbaar. Landelijk zijn meer grote kermissen afgelast. Kermissen die wel doorgaan, zijn veelal kleinere kermissen. Tot nog toe zijn de ervaringen met kleine kermissen dusdanig positief, dat het college nog altijd mogelijkheden ziet voor de kermis in Wouw. Ergens in de komende weken wordt hierover een besluit genomen.

Bron: gemeente Roosendaal
Foto: Pixabay

Facebook23
Twitter
Follow Me
Tweet